Очакванията на премиера да ме задържат са ирационални, обяви Владислав Горанов

OFFNews 13 февруари 2022 в 10:54 4526 2

Снимка Архив

Ирационални са очакванията на премиера Кирил Петков да ме задържат заради някакви твърдения. 

Това каза бившият министър на финансите Владислав Горанов по Нова тв във връзка с предадения на прокуратурата списък от премиера Кирил Петков. Сред имената са  депутатът от ДПС Делян Пеевски, бившият премиер Бойко Борисов заради случая „Мата Хари” и бившият министърът на финансите Владислав Горанов, обяви вчера Петков в интервю за същата телевизия.

"За последния искаме да разберем дали е вярна информацията, дошла от Васил Божков, че му е носел пари. Не казваме кой е виновен. Просто искаме да знаем, че когато има свидетел, който е готов да каже, че е давал лично пари на виден политик, какво е направила всъщност прокуратурата по тази тема. Ако сме сигурни, че държавното обвинение си е свършило работата по тези въпроси, ще е едно наистина добро начало", каза още Петков. 

„В България отдавна се води социален експеримент с неясни последици. Част от този експеримент е и изказването на премиера вчера. Веднага след скандала с невнесените данъци на Божков прокуратурата проведе няколко разпита с мен. Така че в този смисъл инситуцията си е свършила работата. Ако Кирил Петков очаква да ме задържат за няколко часа заради твърдения - това е ирационално”, категоричен бе Горанов.

По думите му освен с некомпетентност новото управление е заредено и с особена агресия, която не отива на младите хора. „Аз също направих проучване в Google. Нося ви данни за извършени престъпления от Асен Василев и Петков. Не е сериозно един държавен централен орган на изпълнителната власт да борави с Google”, добави Владислав Горанов.

Той беше категоричен, че не е получавал пари от Васил Божков, не са му били и предлагани. „Божковq за разлика от други бизнесмени, които имаха проблеми с прокуратурата, предпочете да избяга от България. Несериозно звучат обвиненията за раздавани пари. Нека заповяда и да защити тезата си”, обясни той. 

Горанов обаче потвърди, че е говорил с Божков в Министерството на финансите, като Божков е идвал да иска промени в законодателството за хазарта, които обаче не са били приети. 

Владислав Горанов добави, че прокуратурата няма какво повече да направи в този случай, освен да вземе обяснения от всички замесени лица.

На въпрос помогнато ли е на Божков да спести 700 милиона от държавата Горанов отговори: "Твърдението, че някой целенасочено е променял закон в негова полза, е неправилно".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

3

pisnamiotmutri

13.02 2022 в 15:13

Tози е доказан лъжец, който бе уволнен пак заради изрезки. Извърши куп престъпления, поучаваше подкупи под формата на имот, за който не плаща назначи на работа при себе си сина на кума дал му имота, караше крадена кола и какво ли не как да му вярвам? Той идва от ДПС, работил е на заплата при Пеевски. Един много зависим лъжец.

https://frognews.bg/novini/vzel-chestniiat-goranov-60-miliona-bojkov-borisov-uvolniaval-izrezki-ministri.html