Образование и съдебна реформа са приоритетите на Кунева (снимки и видео)

Ивайло Анев Последна промяна на 10 септември 2014 в 16:43 4259 7

1/1

Снимка Ивайло Анев

Лидерът на „Движение България на гражданите“ (ДБГ) и водач на листата на Реформаторския блок в 25 МИР Меглена Кунева откри днес кампанията на реформаторите в своя район. 

„Нашите сънародници няма как да се чувстват наистина уютно и сигурно без съдебна реформа, заяви пред журналисти Кунева. Според нея без съдебна реформа България няма как да се сравнява с останалите европейски държави.

"Второто, на което държим е образованието. Икономиката вече е абсолютно различна. Тази икономика няма как да се развива и няма как да участваме в нея, ако образованието не се промени. Качествено образование за всички е вторият ни пункт“, добави лидерът на ДБГ.

„Четвъртото е новият кодекс на труда за повече работни места. Има много големи резерви и по отношение на почасовото заплащане на труда и възможността да работиш повече от една работа, и възможността майките да работят, докато още отглеждат децата си. Ето така можем да създадем повече работни места, а не да обещаваме, че ще открием ей така от нищото 1 милион работни места“, поясни Кунева. Като пета цел тя посочи сигурността и предвидимостта.

Според Кунева това е много важен критерий за всички ни и за това как се чувстваме в страната. Тя поясни, че той е свързан с това да има сигурност на спестяванията ни, през това да знаеш, че имаш сигурност като потребител в здравеопазването.

„Сигурност и предвидимост е нещо, което иска всеки в живота си. Шестата ни цел е гражданско участие във взимането на решенията, за да можем да сме сигурни, че сме овластени да участваме в живота на нашата държава“, добави Кунева.

Тя посочи още, че на седмо място поставя подобряването образа на България в Европа и света. „То е последното, но не разбира се по важност, върху което ние ще се концентрираме в чест на нашата бюлетина номер 7.

По думите й, бизнесът има нужда от помощ, която е свързана с ред и добра регулация. Тя подчерта, че е необходима сигурност на целия обществен живот. 

25 МИР е най-емблематичният район, защото в него се състезават лидерите на основните политически сили. Там Кунева ще се изправи лице в лице срещу председателя на БСП Михаил Михов, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, както и срещу лидера на ВМРО, част от Патриотичен фронт, Красимир Каракачанов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.09 2014 в 16:17

Успех, Г-жо Кунева! Имате страхотни хора в екипа си. В моят район в София ще гласувам за ваш кандидат, който е пети в листата ви - Настимир Ананиев. Прочетох листовката му и останах приятно изненадан. Успех, още веднъж и кураж!

11.09 2014 в 18:35

РБ, но БЕЗ г-жа Пръмова има реални шансове да спечели доверието на хората. Нека поне веднъж покаже достойно поведение и ни освободи завинаги от присъствието си в политическия живот на България. Подкрепилите РБ на предишните избори се изказаха повече от категорично по въпроса - тази НЕ я искаме!

10.09 2014 в 20:56

Ето го истинското лице на РБ - разбойническата банда! Другарката Пръмова! Ще реформира съдебната система за да не може да се съдят нейните партийни приятели от БКП!

10.09 2014 в 17:57

@S-S В блядското посолство не ви ли научиха да си сменяте блядските клавиатури. Кви са тия "э", мама ти блядска.

10.09 2014 в 17:30

Реформаторският блок в лицето на г-жа Кунева показват най интелигентна и реална програма на бъдещия кабинет. Икономика, съдебна система и образование са стълбовете на обществото и правилното им функциониране са приоритет за всяка модерна държава.Смятам, че повечето интелигентни и образовани граждани ще подкрепят масово РБ на предстоящите избори за да попречим да ни управляват пак пожарникари и спортисти. Нищо лично към тях, но да се занимават за това което са учили/недоучили, а не да ръководят държавните дела. Вече веднъж им сърбахме попарата, а сега и хазната е празна ...

10.09 2014 в 17:15

Именно реформи в образованието и съдебната система, или с други борбата с дефицита на знание и справедливост са най-важни! Право в десятката г-жо Кунева.

10.09 2014 в 16:45

Гласувайте эа ГЕРБ,щото иначе няма НАТО,няма Европа.
Ще има руски военни баэи,иэцяло ориентиран към Русия иэнос,нула еврофондове и тотален упадък.