'Обединените патриоти' видяха политическа атака в акцията в Агенцията за българите в чужбина

OFFNews 31 октомври 2018 в 13:09 2601 3

"За мен, това което става с Агенцията за българите в чужбина, е политически удар."

Така лидерът на Атака (част от "Обединените патриоти" и управлението на страната) Волен Сидеров коментира ареста на председателя на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев, който е предложен за поста от "Патриотите" .

Според Сидеров акцията в ДАБЧ е политическа офанзива, насочена към ОП, които пък крепят управлението. Той обаче отказа да каже кой стои зад тази атака. "Ще стане ясно", каза Сидеров. Смята обаче, че атаката обаче не била от прокуратурата.

По-късно депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов изрази същата теза. "Има кръгове в България и в чужбина, които искат да нанесат политически удар на Каракачанов и ВМРО", каза той.

Сидеров коментира и това, че опозицията в парламента вече иска оставката на Симеонов не само заради изказването му за "кресливи жени" с "уж болни деца" по адрес на протестиращите майки на деца с увреждания, а и заради ситуацията с ДАБЧ:

"Искайки оставка на един или друг, се прави внушението, че управлението не е добро и не е стабилно. А всъщност няма основание да смятаме, че като цяло управлението не е стабилно. Напротив - имаме подобрени политически показатели", каза Сидеров по повод исканите оставки на вицепремиерите от Обединените патриоти.

Миналата седмица обаче самият лидер на Атака поиска оставката на коалиционния му партньор Валери Симеонов. Той обаче не вижда противоречие в това, че преди седмица сам е искал оставка на вицепремиер, а сега определя такива действия като внушения за нестабилност на управлението. "Това беше съвсем друг случай. Там имаме много различни оценки", каза той по този повод.

"Когато аз критикува коалиционните си партньори, го правя вътре във вътрешнокоалиционен план", каза Сидеров, който по-рано този месец спря излъчването на партийната телевизия на "Атака" и замени предаваният с надпис с нападки срещу вицепремиера Симеонов.

Сидеров отказа да отговори директно дали продължава да иска оставката на коалиционния си партньор вицепремиера Валери Симеонов. "Аз съм се произнесъл по темата. Не мисля да продължавам да коментирам", каза той.

По повод това това, че вече и ДПС искат оставката на Симеонов, лидерът на "Атака" отговори, че "разправиите" му с Симеонов са "от свъсен друго естество".

По думите му за ситуацията с ДАБЧ трябва да се правят заключения и да се поема политическа отговорност едва когато съдът се произнесе по обвиненията и то на последна инстанция.

Сидеров беше категоричен, че това правителство може и трябва да изкара пълния си мандат. "Винаги съм казвал, че управление може да бъде и без един човек, без определени хора, включително и без аз да съм някакъв. Без всеки един от нас може да продължи, ако се следват определени принципи", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

3

Hissarion

01.11 2018 в 13:27

То ако се следват определени принципи, най-вече морални, без всички вас би трябвало да продължи управлението.

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

31.10 2018 в 15:01

Въх Болене... Не думай! "Разклащането на управлението може да бъде само цел на кръгове,...."
Ма ний тез думички веч сме ги чували... От Икономиката, Глупако, Кукунева, Пепи Белото, Радка Длибоката и сие коалиционни БИВШИ вече партньори на ПП ГРОБ.. И за мечтите им да изкретат целио си мандат им чухме...
Ти по-добре си виж при кого оди ката сряда Цацаронов на спявка и уточнение кой да са удари.. По ша си близо до целта - кои са тез кръговете..

6145

1

kokoten

31.10 2018 в 14:01

Колко безсрамно,колко нагло....отрепки,време е да си вървите и да не сте посмели да се връщате повече...боклуци с боклуци...
 
X

Да помогнем на украинските деца!