Quantcast

Новогодишната реч на Плевнелиев: Да не губим вече извоювани права

OFFNews Последна промяна на 01 януари 2016 в 00:15 8848 15

"Да не губим вече извоювани права, свободи и постижения. Да не се връщаме назад към идеите и идеологиите на отминали времена, защото новата ера изисква нови идеи".

За това призова президентът Росен Плевнелиев в новогодишната си реч. Той пожела на българите, където и да са те по света, здраве и щастие, мъдрост и увереност.

Плевнелиев подчерта никоя държава, дори най-силната, не може да се справи сама с предизвикателствата, пред които се изправя света. "Никоя нация не е имунизирана срещу тероризъм, климатични промени, икономическа стагнация, миграционна вълна", добави той.

"Живеем в трудно време на геополитически промени и рекорден брой кризи в Европа и по света. Историята ни учи, че траен мир е възможен само чрез сътрудничество и правила, които важат за всички, а различията нека се решават по мирен начин, не със сила. Оръжията не са аргумент, те са доказателство за липса на аргументи. Силният трябва да подаде ръка на слабия", каза още държавният глава.

Държавният глава беше категоричен, че демокрацията ни не е перфектна и невинаги функционира добре, но тя ни прави силни и свободни. "Демокрацията не може да бъде инсталирана отвън, богатството не може да бъде подарено. Демокрацията се отстоява ежедневно и от всеки", добави той.

Според него в бъдеще "можем да успеем само чрез добро образование и международно сътрудничество, а не чрез изолация, популизъм и национализъм".

"Нека да подобрим демокрацията и си подредим държавата. Предприемачите да успяват по правилата, а не с връзки. Институциите да работят с лице към хората и да решават техните проблеми. Младите да видят перспектива и да останат. Да почистим българското море, земя, природа. Да направим нашите градове и села по-модерни и уютни. Да дадем път на можещите и знаещите, на трудолюбивите и добрите, за да се множат делата им", призова той.

Президентът изрази мнението си, че българите са жадни за справедливост и очакват реални резултати. По думите му е време политиците да изпълнят със съдържание думата „реформа“.

"Прекалено дълго чакахме и сега сме по-нетърпеливи. Често бяхме лъгани и затова сме по-недоверчиви, но и помъдряхме. Знаем, че с търпение и последователност ще изградим тази България, за която мечтаеха дедите ни и каквато искаме да оставим за децата си. Голямата отговорност пред днешните политици е да отговорят на нетърпението с решителност, на недоверието с честност, на задкулисието с морал. Вече няма място за отлагане на промените и за половинчати решения нито в българското правосъдие, нито в здравеопазването, образованието или енергетиката", каза още Плевнелиев.

Като пример за желанието на българите за промяна, президентът даде пример гласуването на националния референдум за електронното гласуване, когато близо 2 милиона българи гласуваха с „да“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.01 2016 в 14:02

@чесън, ТИКВАТА е само символ, временна близалка на МАФИЯТА за МАТРЯЛА, а Русия в конкретни случай е намесена, понеже БОСТАНА я вкара във “филма“ и как “случайно“ пак изплува чифутско мекере...Не знам защо се правиш на луд(знам, че не си глупак)и се опитваш да прокараш пак русофобските си настроения, България се нуждае от човек като Орбан(нямаме за съжаление, но всеки освен ТИКВАТА е по-добре)който да постави интересите на страната си НАД всички други, сиреч да не изпълнява безропотно нарежданията на “краварите“.....Реално за сега Унгария е най-приемливо решение за развитие, да не е идеалното, но пък със сигурност е по-добро от тази клоака която сме в момента.....

01.01 2016 в 13:32

Най-хубавото в речта на Плевню е че това му е последната новогодишна реч като президент.

ЧНГ на всички!

01.01 2016 в 13:00

Red, поставил си тук две три важни теми: за крони капитализма, беззаконието и свободата на словото. Само не оставяй с впечатление, че няма тиква, няма проблем. Напротив. Нито едно от решенията на тези проблеми не минава през Москва и русофилията, още по-малко през Босфора, пази Боже.

01.01 2016 в 12:41


Честита Нова година на.....ВСИЧКИ!
Съжалявам, но повода да коментирам е отново част от “видимите резултати“ на герП, след ТОТАЛНАТА ДЕБИЛЩИНА НА ТИКВАТА и гаврата най-вече с хората зависими от Овергаз(най-обикновен типичен мутренски опит за гепане на бизнес, гарантирано от ГЕПИГРАБ)взе, че се опита да си направи ПР, НЯМА ТАКЪВ НАГЛЕЦ, радвайте му се всички които ни го натресохте за....ВТОРИИИИИИИ път, няма да е задълго този път му давам още няколко месеца.....Русия не прощава на НИКОЙ, та камоли на ТИКВАТА и ШИШИ....

Повод ми е този .....

““““Не е ясно омраза към кого и какво ще е престъпление

Хората, които насаждат омраза в интернет и в медиите, ще бъдат наказвани. Това предвижда Стратегия за противодействие на радикализацията и тероризма (2015-2020), която бе приета вчера от правителството. В началото на следващата година ще бъде създадена работна група, която да изготви нормативната уредба. Не е ясно как ще бъде формулирана омразата и дали тя ще бъде престъпна към всички – дори и към кабинета.


Стратегията отразява волята и вижданията на правителството за прилагане на политики за противодействие на радикализацията и тероризма.

Фокусът е поставен върху превенцията, без да се подценява значимостта и ролята на реактивните мерки, съобщиха от МС.“““““

Ако това нещо мине безнаказано, направо да мятат една ОГРОМНА неутронна бомба и да.....се свърши...........

01.01 2016 в 11:47

Новогодишната реч на Плевнелиев: Да не губим вече извоювани права

Другата новина до тази:
Втора жертва: 15-годишен починал в Банско от препиване


Това ли са ти отвоюваните "ценности" бе копелдак противен?! 8 минути нищоговорене и празнословие. Противняк.

01.01 2016 в 11:38

Това е линка https://www.facebook.com/video.php?v=561624957334238
Обърках са, да са таковам в главата маносана... Наркотиците, алкохола и троленето не прощават :D
За мноо години.
:D

01.01 2016 в 11:34

Много повече истина, за съжаление.
https://www.facebook.com/www.mobile.bg/photos/a.437857857498.234229.298006737498/10153393185082499/?type=3&theater

01.01 2016 в 11:05

Честита нова година!
Много здраве и късмет на форумното общество, повече разум на троляка, а "чесън" си пожелава и през новата 2016 да ви отваря очите с премъдри коментари.
Cheers!

01.01 2016 в 09:39

ЧНГ! Злобата ще ви довърши! Тъпаци!

01.01 2016 в 07:53

За какво го храните паляци?