Ново 20: Борисов не би преговарял за коалиция само с Бареков

OFFNews 02 юни 2014 в 10:07 8892 25

Бойко Борисов

При едни бъдещи избори и евентуални разговори за бъдещо коалиционно управление единствените, с които не виждам смисъл да се преговаря е „България без цензура" заради техните постоянни обидни квалификации и постоянно изменящи се позиции по различни теми.

Това обяви в интервю за bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Миналата седмица пред Нова телевизия той каза, че би преговарял с Николай Бареков, ако Бареков му се извини.

Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че през есента ще има предсрочни парламентарни избори. По думите му това е трябвало да се случи заедно с евровота, защото сега на два пъти ще бъдат платени по 20 млн. лв. за организиране на избори".

"Мъжката и правилната постъпка щеше да е Орешарски да си подаде оставката и оттам нататък да седнем да говорим сериозно за бъдещите приоритети и перспективи пред държавата.

След като доокрадат бюджета и след като през ноември разберат, че държавата е разсипана сегашните управляващи ще поискат предсрочни избори, за да вкарат ГЕРБ под някаква форма в управлението и за да започнат разните платени социолози да почнат да казват, че партията ни не е национално отговорна, понеже не иска да влиза в дадени коалиции уж за доброто на държавата", коментира още Борисов. 

На въпрос ще покани ли отново лидерът на ДПС на кафе, той отговори: "Срещата в Кърджали имаше една единствена цел – да успокои напрежението след няколко изказвания на политически лидери, че Кърджали е мястото на раздора и оттам би могло да тръгнат някакви проблеми. И ние дадохме възможност на мюсюлманите и християните, които са в двете партии да видят, че противниците са ни на политическо ниво, не на хората“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!