Борисов: Това, което се случва с Цветанов, е прекалено

OFFNews 01 юни 2014 в 19:04 9940 9

Това, което се случва с Цветанов, е прекалено, заяви пред Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Преди една година, като започнах да се срещам със структурите и като сядаха на четири очи с мен, викаха: Цецо и Фидосова, Цецо и Фидосова - все имаше нещо, което… така, лош оттенък. В момента, като пътувах из страната, нямаше място, където хората да дойдат и да не ми кажат: Не го жертвай Цветанов. Нямаше място да не дойдат, както и целият площад, заяви председателят на ГЕРБ.

Действително повече от 4 години аз се занимавах с правителството, Цветанов с партията. Някъде е допускал и по-сериозни грешки. И затова сложих двама зам.-председатели на партията – Фандъкова и Митко Николов, да му отнема малко едноличната власт в партията, която имаше по места, по структурите. Той самият осъзна, че неща, които е правил, са грешни, каза Борисов.

Германският адвокат на Цветанов Ханс-Петер Ул казва, че е имало натиск срещу семейството на съдията. Той публично го каза, защото съпругата на съдията е заместник-посланик в Берлин, децата им учат там и сега юни месец й изтича договорът. Поне това разбрах, като се поинтересувах след това изказване, допълни Борисов.

Разликата между мен и БСП е по-голяма от целия резултат на „България без цензура”, каза още председателят на ГЕРБ.

Това беше вот на недоверие към правителството. Две от партиите се сринаха – и БСП, и „Атака”. Аз разбирам да са спечелили парламентарните избори и да кажат – това са европейски, но те не са ги спечелили. С кой морал управляват? Народът на два пъти подред им каза, че ние не искаме такава коалиция или най-малкото първата партия трябва да участва в управлението, заяви Борисов.

Социалистът Момчил Неков, който стана известен като "любимец 15", не е грешка, избран е съзнателно, подчерта пред лидерът на ГЕРБ.

Или е контролираният вот, или тенденциозно са го направили, но "любимец 15" не е грешка, категоричен е Борисов.

Това беше съзнателно, защото ако беше грешка, момчето щеше да каже – излизам веднага от листата. Обясненията им са смехотворни, каза още Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews