И Борисов отвори вратата за БСП

OFFNews 29 май 2014 в 10:01 22043 29

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС, Архив

След като вчера лидерът на ББЦ Николай Бареков покани БСП да се реформира, за да управляват с него, днес вратата си към столетницата отвори и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Незабавни предсрочни избори и тук е вратата, която отварям към всички, колкото и да не ми е приятно да го кажа, включително и към БСП. Начинът, по който ни подредят избирателите, ако аз съм втори или трети, сядам, както ме е подредил народът - така, подкрепям тези, които са победили", каза в кулоарите на парламента Борисов.

Борисов отново изтъкна, че правителството трябва да подаде оставка и да се насрочат нови парламентарни избори. Той не подкрепя възможността за ремонт в кабинета, защото според него и Народното събрание трябва да си отиде. Бившият премиер изрази сходна с Бареков теза - че служебният кабинет, който би управлявал до евентуални предсрочни избори, трябва да се състави от партиите-победители на евровота. За разлика от лидера на ББЦ обаче, Борисов не изключи Реформаторите.

Подобно на Бареков вчера, Борисов също призова ръководството на БСП да се оттегли, за да може партията да извърши реформи.

"Затова единственото правилно за Станишев е да се дръпне от управлението, да се стабилизира партията, да стабилизира левицата, да има силно ляво, да има силно дясно, силно център-движение", каза Борисов.

Според бившия премиер, ако кабинетът не подаде оставка, БСП ще трябва да поеме отговорност за кризата в държавата, защото в състояние в очакване администрацията е блокирана.

"Затова проявявам толкова разум, мъдрост, в друг случай какво ли нямаше да говоря за Станишев и БСП, в случая дори съм внимателен да не вземат да се побъркат съвсем. Толерантността ми е към всички, най-вече към БСП в момента, защото и зад тях стоят избиратели, и там има сериозни хора. Виждам и депутатите им как в момента се гърчат вътре", коментира Борисов.

Попитан дали е водил разговори с ДПС, Борисов отрече с обяснението, че по цял ден е "или в парламента, или в централата, или играе тенис".

На въпроса дали е възможна коалиция с ДПС бившият премиер отвърна, че с ДПС може да има "само сътрудничество".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!