Борисов и Първанов: Любимец 15 не е грешка

OFFNews 01 юни 2014 в 19:59 5075 9

Снимка bsp.bg

Момчил Неков.

Вотът за младия социалист Момчил Неков, който стана известен като "любимец 15", не е грешка.

Това заявиха в неделя и бившият премиер Бойко Борисов, и президентът (2002-2012) Георги Първанов.

Разбирам 3-4, 300-400 да сбъркат, ама 34 000 души да сбъркат, аз не го вярвам. Или е контролираният вот, или тенденциозно са го направили, категоричен е Борисов.

Aко беше грешка, 15/15 в случая, щеше да излезе момчето и да каже: "Извинявайте, моля ви се, напускам. Как може нашият председател тук да бъде подложен на такова унижение, на второ място да е, излизам веднага от листата". Но той казва: "Не, това е, за мен са си гласували". Така че, извинявайте, обясненията им са смехотворни, коментира лидерът на ГЕРБ пред Нова телевизия.

Момчил Неков не може да бъде техническа грешка. Не може да бъде, защото избирателите на БСП, хората от лявото, в никакъв случай не са по-неориентирани отколкото тези на ДПС, на останалите формации - така че толкова много технически грешки никой не би могъл да очаква. Очевидно е, че има някакво изразено предпочитание, заяви от своя страна президентът Георги Първанов.

Вероятно някога ще се разбере, може би като се видят избирателните региони, може би като се видят процесите вътре на „Позитано“, които ще последват изборната загуба - ще разберем дали става дума за организация, но във всеки случай какъвто и да е вотът, той трябва да бъде уважен. В крайна сметка такъв беше замисълът, каза Първанов пред bTV.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!