Новият премиер: Днес ние продължаваме промяната, която започнахме преди 7 месеца

Кирил Петков прие примерския пост от Стефан Янев

OFFNews 13 декември 2021 в 18:56 1776 0

Снимка gov.bg

Кирил Петков прие прие поста на министър-председател от Стефан Янев на церемония в Министерския съвет, на която присъстваха министрите от служебния кабинет, както и новоизбраните министри в редовното правителство.

Много се радвам, че днес ние продължаваме промяната, която започнахме преди 7 месеца. С много от Вас работихме рамо до рамо, с много от Вас имахме тежки задачи, с които успяхме да направим първи големи стъпки в подхода към една нова България, една България, където прозрачност, нулева толерантност към корупцията и промяна в стария модел започнаха. Колегите, които току-що бяха избрани за нови министри – аз го казах и по-рано – аз съм пръв между равни. Дотук бяха обещанията, оттук нататък започват действията, така че да се захващаме за работа, каза Кирил Петков.

В момент на изпитание, в момент на безсънни нощи и много усилия за състава, който е пред Вас, с който, надявам се, направихме България различна - едно условие, една добра база за бъдещи реформи. Това, в което вярвам – че наследството, което оставяме след тези 7 месеца, е именно в основата на веруюто, на кредото на партията, която е мандатоносител – промяната. България се нуждае от промяна, българските граждани очакват промяна. Българските граждани очакват в България да има справедливост, да има сигурност и те да живеят в една благоденстваща, нормална държава, заяви Стефан Янев.

Всички тези предизвикателства са изключително ангажиращи за всички нас от състава на новогласувания кабинет, към който се числя и аз. В този смисъл позволете ми да благодаря най-напред на колегите министри от служебния кабинет за добре свършената работа, за връщането на вярата в българските граждани, за светлината в техните очи. А на колегите от новия кабинет да пожелая много успехи и дръзновение! Защото българските граждани очакват промяна, каза още Янев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови