Новият британски посланик пристигна в София

OFFNews 29 април 2015 в 09:33 4036 6

Снимка британското посолство

Новият британски посланик Ема Хопкинс пристигна в София. Тя ще поеме поста от Джонатан Алън през май. Хопкинс е първата жена посланик в София в над 100-годишната история на дипломатическите отношения между България и Великобритания.

Дипломатът се присъединява към британското външно министерство през 2012 г. и сега ръководи Инициативата за превенция на сексуално насилие. През 2014 г. тя получава званието "Длъжностно лице на Ордена на Британската империя"  за работата ѝ по превенция на сексуалното насилие в конфликтни зони по света.

Юрист по образование, кариерата на Хопкинс в британското правителство включва работа по въпросите на миграцията, човешките права, Европейския съюз, организираната престъпност, както и превенцията на насилие срещу жени.

По време на работата ѝ в британското министерство на вътрешните работи, Хопкинс разработва стратегия по проблемите с трафика на хора и я развива чрез национална и международна кампания. През 2008 г. Хопкинс получава наградата "Държавен служител на годината" за изключителен принос към публичния сектор.

"Радваме се да приветстваме новия британски посланик в България Ема Хопкинс в София", написаха в Twitter от британското посолство.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!