Нинова: В петък спасихме 2,5 милиона българи със стари коли от по-висок данък

OFFNews Последна промяна на 03 ноември 2018 в 13:09 3543 0

"Като не се регистрирахме в петък в Народното събрание, спасихме над 2,5 млн българи от новия данък върху старите коли. Не се съмняваме, че ГЕРБ и ОП ще си го приемат, но няма как с нашите гласове да им осигурим кворум за поредното бъркане в джоба на най-бедните хора", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от собствената си пресслужба.

"Що за стабилно управление е това, което разчита на гласовете на опозицията, за да вдигне данъците на хората. Няма как да стане. Оставете ги тях. Това мнозинство и правителство е на финала. Нека видим ние какво можем да направим след тях, защото навсякъде е разруха - и в здравеопазването, и в социалната сфера, и в сигурността на гражданите”, добави водачката на Столетницата.

Председателският съвет към Националния съвет на БСП заседава днес по Бюджет 2019 -алтернативата. Социалистите вече традиционно предлагат алтернативен бюджет на управляващите. Идеите на БСП ще бъдат предложени на широко обществено обсъждане в понеделник. В него ще вземат участие синдикати, професионални организации, учени, депутати и членове на Националния съвет на БСП, както и коалиционни партньори.

От БСП обръщат особено внимание на демографската катастрофа и политиките за младите хора и децата - семейно подоходно облагане, безплатни учебници до 12 клас.

"Как можеш да кажеш, че това е най-социалният бюджет, когато си замразил 12 социални плащания за майки, за отглеждане на дете от работещи майки и т.н. Другата най-уязвима група - пенсионерите, отново оставяш само с швейцарско правило, при положение, че цените на газ, парно, вода, ток, всичко се качва. Отново внасяме предложение за преизчисляване на всички стари пенсии с ясни разчети откъде ще дойдат парите",  коментира Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови