Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Нинова праща НДК на прокурор и обяви: Две лобита в ГЕРБ се бият кой да вземе 50 млн. лв. за плочки

Антония Чорева 28 юни 2017 в 10:47 4985 1

Парламентарната група на БСП ще поиска да се създаде Временна анкетна комисия, която да разследва какво се случва в НДК и защо министър Лиляна Павлова уволни директора му Мирослав Боршош, а премиерът Бойко Борисов го върна. БСП ще подаде и сигнал за разследване на скандала с НДК до главния прокурор.

Това обяви от парламентарната трибуна лидерът на партията Корнелия Нинова.

"Вицепремиер обвинява директор на НДК, премиер го връща и отнема на вицепремиера част от ресора му за Председателството - какво се случва и какво става в държавата. Какво Председателство като го свеждате до това кой в ГЕРБ да открадне едни пари от ремонт и едни плочки? Няма приоритети, няма политики. Председателството беше сведено до смяната на плочките, сега и заради обществените поръчки рискувате бъдещето на България. Две лобита в ГЕРБ бият ли се кой да вземе обществените поръчки за 50 млн. ремонт в НДК. И двамата в спора казват, че председателството е пред провал, очевидно няма да се справите с този проблем. Времето доказва, че сме били прави, когато се съгласихме Деница Златева да не участва в това, когато изразихме позиция, че ще използвате и председателството за користните си цели и ще сложите представител на БСП като параван да ви изтрие ръцете от кражби и далавери", каза Нинова.

Тя попита още Цветанов за каква парламентарна република говори, когато не са обсъдени приоритетите на председателството на Съвета на ЕС, а премиерът подписва в Брюксел с другите две държави приоритетите и вече втори месец не идва на парламентарен контрол, за да се обсъди.

Председателят на парламента Димитър Главчев обаче се намеси, като обясни, че премиерът е бил на парламентарен контрол на 9-ти юни, а сега е 28 юни и това не са два месеца.

Което отново предизвика гнева на БСП към него, а депутатът Таско Ерменков му каза, че не е адвокат на Бойко Борисов и го призова да не злоупотребява с властта, която му е дадена. Главчев се защити, че има право да отговори, когато се изричат неистини от трибуната.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews