Борисов връща Боршош и взима НДК от Лиляна Павлова

OFFNews 27 юни 2017 в 16:34 25579 11

Борисов връща Боршош и взима НДК от Лиляна Павлова

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил Мирослав Боршош да бъде възстановен като изпълнителен директор и член на Борда на директорите на НДК. В същото време на заседание на Министерския съвет ще бъде внесено решение НДК да не бъде на подчинение на министъра, отговарящ за българското председателство Лиляна Павлова, а на министъра на културата. 

Това е станало на работна среща при Борисов, на която са "изчистени противоречията за начина на управление на НДК", става ясно от съобщение, на правителствената прессбужба. 

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, министъра на културата Боил Банов и освободения изпълнителен директор на „Национален дворец на културата – Конгресен център София” ЕАД Мирослав Боршош, се казва в съобщението.

Премиерът Борисов ще внесе за разглеждане на утрешното заседание на Министерския съвет проект на разпореждане за промяна на органа, който да упражнява правата на държавата в „НДК – Конгресен център София” ЕАД. Предложението е те да преминат от министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 към министъра на културата, а Мирослав Боршош да бъде възстановен като изпълнителен директор и член на Борда на директорите на НДК, се казва още в текста.

Боршош беше уволнен от Павлова заради системно неизпълнение на указания, дадени от страна на едноличния собственик на капитала, както и системно неизпълнение на решения на Съвета на директорите. Също така действията на досегашния изпълнителен директор поставят под съмнение както доброто финансово управление на дружеството, така и е застрашено изпълнението на всички дейности по привеждането на сградата на НДК за нуждите на Председателството, обявиха от министерството в понеделник.

В средата на юни стана ясно, че прокуратурата е образувала досъдебно производство за нецелево разходване на средства в НДК във връзка с ремонта за Председателството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

12

Victimized

27.06 2017 в 21:21

И да не се чудите как е стигнал до директор на НДК , ето я кулминацията:

Кариерата на Боршош първоначално е свързана със СДС и времето, когато синята партия беше на власт. През 1997 г., когато Надежда Нейнски е министър на външните работи в правителството на Иван Костов, той постъпва на работа в екипа й като специалист в управление "Информация". А впоследствие става и парламентарен секретар на външното ведомство. След като СДС загуби властта през 2001 г. от НДСВ, Боршош е избран за лидер на младежката организация на СДС. Прекратява обаче партийната си дейност, след като влиза в управлението на близкия до Антоан Николов вестник.

Пред 2005 г. Боршош беше в инициативния комитет по издигането на Бойко Борисов за кмет на София на частичните кметски избори."

Той бореца , се е борил да вкара Баце в политиката, значи трябва целокупния български народ да му благодари от сърце....

25665

11

Victimized

27.06 2017 в 21:19

"През последните години продуцентската компания на Боршош "Артишок" продуцира много от хитовите моноспектакли на българската театрална сцена – на Камен Донев, Мариус Куркински, Мая Новоселска, Мариан Вълев.

Преди да стане продуцент, Боршош бе съсобственик на в. "Новинар" и собственик на сайта "Всеки ден". Другият съсобственик във вестника беше бившият лидер на "Гергьовден" Любен Дилов-син. Придобиването на дяловете от Дилов-син в изданието стана през 2005 г. заедно с компании, близки до някогашния спорен председател на Столичния общински съвет Антоан Николов.

Предишният официален собственик на вестника беше група от приватизирани общински дружества, в които се смяташе, че има влияние Антоан Николов.През 2007 г. Мирослав Боршош се раздели с "Новинар" и освободи и поста главен редактор. Това се случи, след като той прехвърли дела си в ИПК "Родина" на управляваната от семейството на Делян Пеевски "Нова българска медийна група"...."

25665

10

Victimized

27.06 2017 в 21:16

"Боршош е пример за човек, който сам си проправя пътя в живота. Докато следва, се издържа сам - работи, каквото му падне. В края на 1997 г. обаче късметът му се усмихва - постъпва на работа във Външно министерство като специалист в управление "Информация". По това време Надежда Михайлова тъкмо е решила да спретне екип от млади и кадърни хора. След като две години учи занаята, Миро плавно израства до експерт в кабинета на министър Надежда Михайлова. По това време Боршош осъществява връзките на Михайлова с неправителствените организации."

В последната година на 38-ото НС сините политици го ценяха и като експерт по неправителствените организации. Като човек, който е наясно с такива сложни неща като европейските предприсъединителни фондове и т.н."

Миро е седесар, въпреки че взе партийна книжка едва след като СДС стана партия. В ранните години на демокрацията младият Боршош дейно участваше във всички видове стачки, които се заформяха от сините. "

42249

9

Denis Rizanov

27.06 2017 в 20:15

лила сега изпадна и в немилост и в стрес.
Давам и 40 дни и се обзалагам, че ше качи поне 15 кила.

13780

8

Перко

27.06 2017 в 18:03

Забавно развитие на случая :) На Лилето са и набили канчето ...

17156

6

aviatora

27.06 2017 в 17:53

Мутренските номера край нямат!!! Това управление е пагубно за България!

25665

3

Victimized

27.06 2017 в 17:41

Мани бегай, правят какво правят и като почнат да пищят настъпани грантаджии по телевизии и радиа, изкача бате Бойко бате и раздава правосъдие.
Ама едно нещо не направиха без подобни изцепки......