Нинова получи пълна подкрепа от БСП за антикорупционния закон

OFFNews 02 септември 2017 в 15:57 9120 1

С единодушие, без против и въздържали се, Националният съвет на БСП прие проекта за антикорупционен закон на левицата.

В партийното решение се допълва да бъдат отразени както бележките, направени в дискусията на днешното заседание, така и тези, които са постъпили при проведените срещи с професионалните общности.

Предстои законопроектът да бъде представен в окончателния си вариант - след отразяване на промените, съобщават от пресцентъра на Позитано 20.

На днешното заседание на Националния съвет на БСП в централата на партията Корнелия Нинова постави три условия, за да се направи общ антикорупционен законопроект с ГЕРБ: 1) новият антикорупционен орган да се занимава с разследвания; 2) с борба с корупцията по високите етажи на властта; 3) председателят му да се назначава от президента.

Този орган да се занимава с разследване, а не с констатации, тоест истинско събиране на доказателства. Този орган да се занимава с корупционни престъпления по високите етажи на властта, а не с констатиране на административни нарушения. И този орган да има председател, назначен от президента на републиката. Това е принципен въпрос. Ние не правим закон за едно правителство и за един президент, заяви лидерът на БСП.

По предложение на Нинова на днешното заседание на Националния съвет на партията се създаде правен съвет, който се оглавява от Янаки Стоилов. В съвета влизат 23 членове - юристи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!