Quantcast

ГЕРБ: Нинова от БСП предконгресно клевети България

OFFNews Последна промяна на 09 април 2016 в 09:30 5024 13

Корнелия Нинова

“Предконгресно кандидатът за лидер на БСП г-жа Корнелия Нинова се опита да използва изследване на неправителствена организация за мерки за антикорупцията в ЕС като доказателство, че в България има корупция в размер на 19 млрд. годишно". Това се посочва в позиция, изпратена от евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП, съобщават от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Като представители на Европейския парламент изразяваме своето принципно и остро несъгласие с откровено невернитe и манипулативни данни, които бяха изнесени в национален ефир от кандидата за председател на столетницата. Използвайки репутацията на Европейския парламент, Нинова излъга за “констатации”, направени от институцията.  „Още в началото на документа става ясно, че данните не представляват официална информация от европейските институции и ЕП не застава зад тях. В изследването изрично се споменава, че „мненията, изразени в този документ, са отговорност единствено на автора и не отразяват непременно официалната позиция на Европейския парламент“. Нещо повече, дали от некомпетентност или от лични партийни амбиции, но уважаемата г-жа Корнелия Нинова намеси и името на Европейската комисия, пишат евродепутатите.

Подобни данни категорично не сa позиция на Комисията. Най-любезно бихме посъветвали кандидата за лидер на БСП да задълбочи познанията си върху този документ, да го прочете и да не злоупотрябва с информацията, намесвайки името на две от големите европейски институции. В помощ към този процес, бихме искали да уточним, че на 7 септември 2015 г. координаторите на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) на ЕП са поискали от неправителствена организация да се подготви изследване “Цената на несъществуващата Европа в организираната престъпност и корупцията”, което предлага конкретни антикорупционни мерки за целия ЕС, показва ползите от съюза и негативни предположения за потенциални сценарии в Европа, ако ЕС не съществува”, се посочва още в съобщението.

„За целта в изследването са разиграни три сценария, като предположенията за загубите от корупция в целия ЕС сa почти 1 трилион евро на година, а в държави като Франция и Испания се измерва в стотици милиарди евро. В разиграния сценарий България губи 5,59 млрд. долара от БВП си годишно, а в най-негативния сценарий, сумата е 19,19 млрд. американски долара. Всички тези суми обаче са предположения, а не факти. Използването на тези цифри с популистки цели е крайно неправилно, некоректно и уронва репутацията на страната ни и на Европейския съюз. Като евродепутати ние ще поставим въпроса пред нужните компетентни органи в Брюксел.

Същевременно изразяваме притеснението си от използваните лоши похвати, злоупотреба с информация, клевета и откровена лъжа от кандидата за лидер на БСП Корнелия Нинова, които ни връщат към най-мракобесните дни от управление на столетницата", заключват Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.04 2016 в 11:20

Момичето от село Крушовица може би точно така се е издигало?92щ3е

09.04 2016 в 20:05

E...тя какндидат-секретасрката ,на БСП/БКП...ковлади ,излага и хули собствената си сртрасна пред ЕС ,за да неби "случайно'...много да ни "обикнат" и да помислят от Брюксел ,че корупцията в България е "понамаляла"..!Ужас...!!! Не дай си Боже! Ами "командирите от Москва какво ще кажат ,тогава ааа???"Това" не бива да се допуска,защото от Кремъл НЕ РАЗРЕШАВАТ ,България ,да започне да се ползва с "добро име" в ЕС..! И "другарката" Нинова ,като полсушен и изпълнителен "боец" ,на партията изпълнява ,без да се "замисля"! То и не е "позволено",в тази бандитска ,военизирана организация БСП/БКП,да се "умува" по заповед,още повече от "братска" Москва! Ще плюе Нинова България ,че и устата си ,ще разчекне! Ако "трябва" и дриги "неща" ,ще си разчекне ,но заповедта ,ще изпълни!:):)

09.04 2016 в 18:28

Много характерно за нас българите е да се набедяване(топим) един друг,а най-вече да топим държавата си.Като нямаме себеуважение,не може да очакваме други да ни уважават и зачитат.Да си спомним случая с кандидатката за евродепутат Румяна Желева и какво се случва с Бокова.Партийните интереси са винаги над националните. Омбудсманът събира помощи за пенсионери, а не си изпълнява конституционните задължения.Лично одобрявам такава помощ, но не е ли тя капан за избиратели и евтин популизъм. Сами вече унищожихме държавата си.

09.04 2016 в 14:02

Селска пача, като типичният червен строевак.

09.04 2016 в 13:26

НИНОВА! Нинова и БСП, първо да сложат ред в ПАРТИЙНАТА СИ КАСА и чак тогава могат да ИМПРОВИЗИРАТ ПРЕДКОНГРЕСНО! Видя се вече и на практика коя партия е КРАДЕЦА НА ВЕКА, след като посегнаха и на партийните пари!!!!

09.04 2016 в 13:19

"Като представители на Европейския парламент" -- това, неуважаеми прости герберасти, между другото, е манипулация от същия тип, от която се оплаквате.

Обикновените депутати на ЕП не са 'представители', 'представителите' са упълномощеното ръководство на ЕП, каквито са там Мартинката Шулц и бандитите около него.

Некакви рошави, миризливи и немити герберасти, които лъхат а село, чесън и държавен кочинг не влизате в тая бройка, независимо колко е неприятна КУРнелия.

ПП Данните в доклада ако са верни, хич не ме интересува дали излизат от ЕП, от БКП или от БХК.

09.04 2016 в 13:13

А Хамлетът, горкия, нейде пак се пита откраднала ли е Нинова парите, или ги е взела за временно ползване докато свършат.

09.04 2016 в 12:49

Не може просто така да го подкрепят, а той да не подкрепя никой”.И иска Корнелия да му подскаже начин, та той да ги подкрепи и трите – Корнелия и следователките З.Иванова и Татяна Шарланджиева, написани до този текст от записващия служител.

Действащите лица, ако случайно не сте ги познали- Корнелия Нинова, депутат от БСП бивш зам. министър на икономиката, била е в ръководството на държавната “Булгартабак”, а Красимир Георгиев, собственик на “Фронтиер” и близък с Румен Овчаров.

09.04 2016 в 12:47

Не може просто така да го подкрепят, а той да не подкрепя никой”.И иска Корнелия да му подскаже начин, та той да ги подкрепи и трите – Корнелия и следователките З.Иванова и Татяна Шарланджиева, написани до този текст от записващия служител.

Действащите лица, ако случайно не сте ги познали- Корнелия Нинова, депутат от БСП бивш зам. министър на икономиката, била е в ръководството на държавната “Булгартабак”, а Красимир Георгиев, собственик на “Фронтиер” и близък с Румен Овчаров.

09.04 2016 в 11:44

"ashurbanipal" ти еба мамата на УЙкенда на тАпунгерите в този сайт. Сега какво да цъкат "плюс" или "минус".....? Ти направо си садист....