Миков: Балотажът е част от демокрацията. Нинова: Ужасно организиран конгрес

OFFNews 08 май 2016 в 10:52 6218 1

Снимка Сергей Антонов

Разликата между Михаил Миков и Корнелия Нинова е 49 гласа на първия тур на избора за лидер на БСП. От гласували 755 делегати на 49-я Конгрес на БСП снощи гласа си за сегашния председател на партията Михаил Миков са дали 329, за Корнелия Нинова - 280.

Ето и първите коментари на Миков и Нинова, които те дадоха в неделя сутринта:

Миков: Разбира се, че очаквам подкрепа

Балотажът и резултатът са част от демокрацията, така е - това са процедури. Нека конгресът да е единен, включително и след гласуването, заяви Миков пред журналисти в НДК.

Това е нормална част от демокрацията, трябва да свикнем. По-прозрачно се провеждат нашите избори, отколкото общите избори в България. Няма друга партия, която по този начин да излъчва органите си – колективни и еднолични. Разбира се, че очаквам подкрепа, каза той.

Нинова: Много неподготвен конгрес

Ужасно организиран конгрес, вие видяхте - и гласуването по нощите, и броенето тежкото. Много неподготвен конгрес - чисто организационно и технически. Това е за цялата партия показателно, не е персонално само за някого - как се организира един конгрес, коментира Корнелия Нинова пред БНР.

По време на кампанията и вчера – на конгреса, видях силна енергия за промяна в партията. Фактът, че и четиримата опоненти на Михаил Миков, ако съберем гласове, чисто формално говоря, имаме повече. Ако това е волята за промяната – гласовете, които показват при нас, останалите, че я искаме – би трябвало днес да я направим, каза още Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови