Никола Минчев: Темата за зеления сертификат не е завършена

OFFNews 11 декември 2021 в 16:01 3574 1

Снимка Архив - БТА

"Темата за зеления сертификат не е завършена (...) тепърва ще обсъждаме въвеждането на зелен сертификат за депутатите", заяви председателят на 47-НС Никола Минчев в предаването "Седмицата" на Дарик радио.

Той уточни, че досега депутатите са обсъждали само една малка част от казуса - дистанционна работа, за тази част от народните представители, които нямат зелен сертификат.

Председателят на Народното събрание уточни, че вече е внесен проект за решение за въвеждането му за достъп до пленарната зала, както и че то тепърва ще бъде разглеждано в зала.

Той коментира още, че връщането на доверието в парламентаризма ще се случи с по-качествена работа на народните представители - създаването на качествени закони, които наистина да работят срещу корупцията, ефективен контрол от законодателната власт на изпълнителната, както и отчетност.

Минчев заяви още, че предишният правилник на НС е добър и при изработката на новия той ще се използва за основа, върху която само ще се нанасят редакции  по конкретни предложения.

Той бе категоричен, че депутатите ще задават неудобните въпроси на министрите и парламентът ще следи и за изпълнението на коалиционното споразумението между "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България".

Минчев изрази надежда, че в 47-НС ще има конструктивен диалог между различните политически формации.

Той коментира още, че за смяната на главния прокурор ще е необходима конституционна реформа, но за реформа в съдебната система и за подобряването ѝ възможни варианти са и промени на нормативни актове на законово ниво, които могат да бъдат постигнати и с обикновено мнозинство в НС.

Минчев допълни, че очаква коледната ваканция на депутатите да бъде намалена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11936

1

Христо Венев

12.12 2021 в 08:56

Очаквам новото определение за наука:
Всичко, което не противоречи на променените определения за ваксина, имунитет, пандемия и особено на умопомрачителното определение „безсимптомно болен“ е НАУКА, останалото в ефира е Фейк Нюз.
"Симптомно здравите" Ви поздравяват!!!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки