'Няма такава държава' означавало 'няма такава хубава държава'

OFFNews Последна промяна на 29 ноември 2019 в 14:24 4236 2

Снимка БГНЕС

Прокурорът на Софийската градска прокуратура Милен Ютеров заяви, че няма законови пречки за регистрацията на новоучредената партия на Слави Трифонов "Няма такава държава", предаде БНР.

До две седмици ще стане ясно дали партията ще бъде вписана в регистъра на политическите партии. 

На заседанието днес адвокатите на формацията поискаха да бъдат уточнени два детайла - ЧЕ името на партията не е отрицание на държавността и че символът не е нарушение на законовата забрана за ползването на българското знаме в партийни символи.

Според тях името "Няма такава държава" не е отрицание, а напротив - означавало "Няма такава хубава държава". Ако партията бъде допусната в политиката, държавата ще стане по-хубава, както се вижда от уставните намерения на формацията. 

За символът адвокатите заявиха, че ръката в синьо с трите ленти в средата с цветовете на българското знаме не е в противоречие със законовите разпоредби. 

От държавното обвинение нямат възражения.

Съдебното решение се очаква до средата на декември. Ако съдия Татяна Костадинова откаже да регистрира партията, решението може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1800

2

Веселин Маринов

30.11 2019 в 19:04

От унизителното "няма такава държава" до циничното и саркастично "хубава държава"! Тия чалгари са ментета, тъпанари и безобразни лъжци!

22188

1

Стефан

30.11 2019 в 02:17

Айде тръгна поредната психиатрия. В името на оцеляването на кариерата на залязла звезда на чалгата.
Бегай при фандъкова.