Няма естествена подкрепа за правителството, предлагано от ГЕРБ-СДС, то зависи от купен вот, смята Кирил Петков

OFFNews 02 юли 2024 в 18:55 1681 0

Кирил Петков

Снимка БГНЕС

Кирил Петков

"Няма никаква промяна в нашата позиция. Това, което виждаме е, че няма естествена подкрепа за това правителство." Това заяви преди заседание на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков.

Кирил Петков коментира предложеното от ГЕРБ-СДС правителство на малцинството. Той добави, че реално дали ще се случи това правителство или не, зависи от това дали Борисов и Пеевски ще накупят достатъчно гласове от други парламентарни групи. "Това е истината. За мен би било срам следващото българско правителство да бъде на базата на купен вот в парламента," добави той.

"Ние ще бъдем абсолютно консистентни с позицията, която заехме от самото начало, ще бъдем ярка опозиция, ако такова правителство мине и няма да допуснем нито една от техните корупционни схеми да мине незабелязано. Нашите избиратели могат да разчитат на консистентна позиция и че ще се борим за техните интереси."

Той обяви, че цялата парламентарна група утре ще бъде в пленарна зала. Парламентарната група на ПП-ДБ има 39 народни представители.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За политиката