Неофициално: Финансистът Кирил Ананиев поема здравеопазването

OFFNews 06 ноември 2017 в 14:21 9164 3

Снимка БГНЕС - архив

Заместник-министърът на финансите и председател на надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Кирил Ананиев ще е следващият министър на здравеопазването, научи OFFNews.  

По-рано днес политическият съвет на управляващата коалиция ГЕРБ-Обединени патриоти одобри номинацията за министър на здравеопазването. Името му обаче не бе съобщено. 

Премиерът ще внесе номинацията в парламента след гласуването на Бюджет 2018, съобщи правителствената пресслужба. Очаква се това да стане на 10 ноември.

Новият министър на здравеопазването няма да бъде лекар, коментира тази вечер в Русе заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

На въпрос дали финансист би управлявал по-добре министерството на здравеопазването, Цветанов заяви, че "парите се увеличават ежегодно и смятаме, че подобен подход би бил полезен, за да се избегнат всякакви влияния на определени кръгове в сферата на здравеопазването".

Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров подаде оставка преди седмица, след като разследване разкри, че е дал обществени поръчки за 1.6 млн. лв. на партньора на дъщеря си. 

Кирил Ананиев бе министър на финансите в служебното правителство на Огнян Герджиков, той е бил зам.-финансов министър в почти всички правителства от 1998 г. досега, както и съветник на президента Георги Първанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

07.11 2017 в 00:31

Счетоводителка -лекар?
Съмнявам се, обаче.
Търговците в храма, правят само каквото умеят.
Борисов вече мени пишман финансисти с пишман лекари, после обратно, сега пак ли?
Ебати самодейността(((
 
X

Да помогнем на украинските деца!