Коалицията одобри новия здравен министър

OFFNews 06 ноември 2017 в 11:40 5589 0

Снимка Пресцентър на МС

Политическият съвет на управляващата коалиция ГЕРБ-Обединени патриоти одобри номинацията за министър на здравеопазването. 

По информация на правителствената пресслужба ГЕРБ са предложили няколко имена, като е постигнат консенсус за фаворита.

Името му обаче не се съобщава. Пресслужбата посочва, че премиерът ще внесе номинацията в парламента след гласуването на Бюджет 2018. Очаква се това да стане на 10 ноември.

На съвета са присъствали премиерът Борисов, заместникът му Цветан Цветанов и тримата лидери на Обединените патриоти - Красимир Каракачанов, Волен Сидеров и Валери Симеонов.

Досегашният здравен министър Николай Петров подаде оставка, след като разследване го уличи, че е сключил договори за 1,6 млн. лева с фирма на мъжа, от когото дъщеря му има дете. През последните дни стана ясно, че са водени разговори със заместника на Петров д-р Мирослав Ненков да поеме поста. Сега Ненков е заместник-министър.

Политическият съвет на коалицията освен това е обсъдил законодателни промени по отношение на отпадането на давността за престъпления при приватизационни сделки, проекта за Бюджет 2018, както и промени, свързани с туристическото обслужване.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови