Ненчев към "Атака": Наши военни не са участвали във форум на травестити

Нели Чолашка 30 януари 2015 в 15:27 7572 14

Николай Ненчев

За мен до някаква степен е обидно да отговарям на този въпрос, но в конеференцията, която споменавате не са участвали български военнослужещи на действителна служба или резервисти.

Това обяви военният министър Николай Ненчев в отговор на въпрос на депутатката от "Атака" Калина Балабанова  относно евентуално участие на български офицери-травестити от НАТО във форум във Вашингтон.

Това е въпроси, който живо интересуват, както представителите на медиите, така и избирателите, които смятат евентуалното участие на български военни във форума за опетняване името и честта на Българската армия, обясни Балабанова.

Националистката е обидена от коментар на парламентарния секретар на Министерството на отбраната Пламен Даракчиев във Facebook, който пуснал статус, че този въпрос струва на държавата годишната пенсия на поне двама пенсионери. Тя дори заплаши, че ще го съди за клевета.

"За да стане още по-ясно, бих искал да ви уверя, че Българската армия има строги правила, част от тях са стриктното спазване на чл. 174 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България и на уставите на БА що се отнася до реда и носенето на униформа, и отличителни знаци", допълни Ненчев.

Балабанова обаче настояваше военният министър да й отговори какво мисли за въпросното събиране на травестити–военни и за какво точно са похарчени годишните пенсии на двама военни пенсионери.

"Г-жа Балабанова, вие очаквате от мен да коментирам участието на чужди военнослужещи в една конференция, която очевидно се е състояла, аз отказвам да го направя, защото не е моя работа. Аз отговарям единствено за българските военнослужещи", отговори й Ненчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!