Ненчев: Команден център на НАТО ще има в София, за обучение. Сидеров: Съмнявам се

Този център ще командва действия за затягане обръча около Русия, т.е. България е вкарана във военна ситуация, твърди националистът

Нели Чолашка Последна промяна на 30 януари 2015 в 14:45 2467 8

Волен Сидеров

"Към настоящия момент се предвижда структура на НАТО за командване и управление да бъде разположена в София, като 50% от личния състав ще бъдат военнослужещи от страните на НАТО. Въпросът за изграждане на военно съоръжение в Шабла никога не е стоял и няма взето подобно решение".

Това обяви в парламента военният министър Николай Ненчев в отговор на въпрос на лидера на "Атака" Волен Сидеров вярна ли е информацията, че в България ще бъде разположен команден център и база на НАТО в Шабла. Националистът се позова на "информации в медийното пространство".

"Ако, да - кога и от кого е взето решението за разполагането на военен център и военна база на територията на Добричка област", попита лидерът на "Атака".

Ненчев уточни, че командния център се създава на база решение на Министерския съвет от началото на септември 2014 г. в подкрепа на решение от среща на върха на НАТО за създаването на структури на НАТО за координиране, подпомагане, планиране и провеждане на многонационални обучения и тренировки на Алианса.

Сидеров обаче се усъмни в информацията на министъра, че край Шабла няма да има база, защото самият генерален секретар на НАТО Ейнс Столтенберг заявил, че НАТО ще се разширява и ще разположи свои бази близо до фронтовата линия, която обгражда Русия.

„Знам, че няма да ми отговорите пряко, че подготвяте такава база и давате каквото ви поискат. Знам, че това е вашата практика и не очаквам да потвърдите на 100%, но съм доволен, че все пак признахте за командния център. Това означава, че НАТО предвижда какво ще командва оттук този център. Той ще командва някакви действия. Това ще бъдат действия за затягане на обръча около Русия, т.е. България е вкарана във военна ситуация, в която ние ставаме и мишена на обратни действия", добави националистът.

НАТО никога не е искал от България да бъде разположена подобна база, касае за координационен център, който най-вероятно ще бъде разположен в София, но все още не е решено това, отговори му военният министър.

Волен Сидеров отново разви тезата за мобилизация на български граждани след посещението на генералния секретар на НАТО.

"Г-н Сидеров, никаква мобилизация под никаква форма няма да се извършва. Никой от нашите партньори в НАТО не е искал от нас подобно нещо - нито мобилизация, нито участие в каквито и да са други военни действия. Тези командни центрове са свързани единствено с обучението и поддържането на сигурността в региона", повтори Ненчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.01 2015 в 01:01

Струва ми се, че е единственият, който казва истината за това мъгляво и опасно начинание. Не очаквам нищо добро от военни начинания на американците. (п.с. не съм му фен по принцип)

30.01 2015 в 18:54

Сидеров, като говорител на Кремъл, е най-добре да бъде командирован да прави репортажи в някоя от горещите точки на руската политика, например в Луганск !

30.01 2015 в 17:20

"Сидеров е българският Ципрас."-балконски, ти съвсем изпуши бе!

30.01 2015 в 16:37

като се има предвид, че Ципрас се финансира от Сорос и защитава правата на гейовете, ти определено си обърнал резбата

30.01 2015 в 16:23

Сидеров е българският Ципрас.

Само че, пропагандата на ЛГБТ-аджиите умишлено го окарикатуравя и простия народ не гласува за него, защото не си знае интереса.

Културен човек, БОГОСЛОВ.

30.01 2015 в 15:41

"Националистът се позова на "информации в медийното пространство" .. които сам е раздухал преди това

30.01 2015 в 15:17

Добере де и пак нищо за гей парада. Значи писах и на ЕТ "Атака" и питам наляво и на изток и нищо. Нали този "мъжкар" товарища сидерова обеща, че ще го организира?

30.01 2015 в 15:01

Защо давате дума на тоя урод ,Сидеров !
Господи, ако тоя продажен гном ми се переше така пред очите, собственоръчно щях да му изтискам червата през анала,като на крем "Дунасвски Вълни" !
Ей,АТАКИСТКи уроди, пукне ли се, знам къде да ви намеря! Познавам голяма част от вашите активисти и ви гарантирам, че ще им еба путката лелина в момента, който усетя, че държавата няма да ме съди за стореното !
ОБЕЩАВАМ !!!
 
X