Не сме на кръстопът. Пътят е само нагоре или надолу и до утре депутатите трябва да решат накъде поемаме

Имаме огромен успех в преговорите с ЕС по приемането на Северна Македония. Точно това трябваше да гласува днес НС, а не безсмисления дебат по вота - твърди Радан Кънев

OFFNews 21 юни 2022 в 11:21 1599 0

Радан Кънев

Снимка БГНЕС/Зара Русева

Радан Кънев

Да продължим напред с трудни преговори и компромиси; да се върнем назад към управление на ГЕРБ и ДПС, с подкрепата на Слави Трифонов и Петата колона на Кремъл; да потопим държавата в хаос. Тези са трите пътя, по които народните представители трябва да изберат да тръгнат до гласуването на вота на недоверие срещу правителството, поискан от ГЕРБ-СДС, пише Радан Кънев минути преди началото на днешния дебат по вота в Народното събрание.

Вторият път - по мнението на евродепутата - е невъзможен, защото избирателите на нито една политическа формация не го приемат.

Въпреки силните турбуленции в шестмесечното управление на кабинета досега имаме "огромен успех в преговорите с ЕС по приемането на Северна Македония"; "работещ газов интерконектор с Гърция" и проектобюджет, "който поне дава някакви отговори на инфлационната криза" - пише още Кънев във Фейсбук.

Цялата му публикация гласи:

"Пред обществото и държавата ни има три пътя. И народните представители трябва да изберат един от тях, и то утре:

1) Да продължим напред, с трудни преговори и компромиси, в които постоянно търсим съгласие по най-важните теми, които обединяват обществото, като приемаме несъгласията си по други.

С всички трудности, по този път днес имаме:

- огромен успех в преговорите с ЕС по приемането на Северна Македония (и точно това трябваше да гласува НС днес, вместо безмисления и разделящ дебат по вота);

- работещ газов интерконектор с Гърция;

- проектобюджет, който дава поне някакви отговори на инфлационната криза.

2) Да се върнем назад към управление на ГЕРБ+ДПС, с подкрепата на Слави Трифонов и Петата колона на Кремъл.

3) Да се потопим съзнателно и целенасочено в хаос, с парализирани държавни институции по време на война и инфлация, чрез нови избори, в които само едно е предвидимо - че ще произведат по-разделен и труден парламент.

Вторият вариант е всъщност невъзможен - избирателите на нито една от партиите, които се обединиха, за да свалят г-н Никола Минчев миналата седмица, не го приемат. Останалите граждани пък го отхвърлят категорично и безусловно. Връщане назад няма.

Остават, значи, само два избора, два пътя.

Не е кръстопът, а е само нагоре или надолу".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!