Quantcast

НДСВ призова за стимули за всеобщо гласуване в Изборния кодекс

OFFNews Последна промяна на 15 декември 2013 в 21:10 2311 5

Председателят на НДСВ Антония Първанова
Председателят на НДСВ Антония Първанова

 

НДСВ започва национална подписка „Гласуваме всички!”. Целта на подписката е да се намери широка обществена подкрепа за пакет от мерки за стимулиране на всеобщото гласуване.

Обществото ни се умори от санкции, трябва да има стимули за гражданска активност, заяви председателят на НДСВ Антония Първанова. 

Призоваваме парламента да промени Изборния кодекс и да предвиди в него пакет от стимули, които да мотивират гражданите за всеобщо гласуване. Нека политическите партии съвместно с представителите на гражданското общество и експерти да обсъдят какви да бъдат тези стимули, каза още Първанова и допълни, че те могат да бъдат например данъчни облекчения при гласуване, удължаване на срока за плащане на дължим данък, както и изборният ден да се провежда през работен ден, обявен за почивен.

Не е вярно, че е необходима промяна в Конституцията, за да постигнем всеобщото гласуване. За разлика от двете управляващи партии БСП и ДПС, ние искаме чрез всеобщото гласуване да се промени статуквото. Чрез националната подписка за всеобщо гласуване търсим решение на отдавна възникнала дилема в българското общество, каза зам.-председателят на НДСВ Станимир Илчев.

Той припомни, че още през 2007 г. и преди това НДСВ е имала идея за въвеждане на задължително гласуване.

Нашето предложение еволюира в идеята да търсим стимули, гражданско поощрение за гласуване на средния българин. Чрез тази наша инициатива даваме поредна възможност на БСП и ДПС да демонстрират здрава политическа воля, допълни още Станимир Илчев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.04 2014 в 22:40

Хубаво,ама надали?

16.12 2013 в 07:56

Грешка! Призивът им е "Гласуваме всички за НДСВ!" Най-жалките лакеи, подлизурки и долни ибрикчии на нищожеството симиончо се напъват отново да ни оправят, този път без неговата помощ! Дали ще има още глупаци, гласуващи за тези?

16.12 2013 в 00:04

http://www.ndsv.bg/?act=galleries&do=videocateg

15.12 2013 в 23:41

И тоз боклук дето направи страната ни посмешище в Европата,ще ми говори........

15.12 2013 в 23:14

Дааа, хубава идея. Вместо партиите да се крият докато плащат на циганите и други скудоумци, бирите и кебапчетата направо влизат в държавния бюджет в графата за избори, и всичко става както трябва.
Мани ...