НДСВ призова за избори 2 в 1 догодина

Георги Савчев 22 ноември 2013 в 17:35 3134 4

Председателят на НДСВ Антония Първанова
Председателят на НДСВ Антония Първанова

 

Рано или късно това правителство ще си отиде и трябва да си отиде. Ние от НДСВ настояваме за избори 2 в 1 – избори за нов парламент заедно с европейските избори догодина. Ако изборите бъдат 2 в 1, ще се спести финансов ресурс както за държавата, така и за политическите партии, заяви на пресконференция днес председателят на НДСВ Антония Първанова.

Не виждам здрав разум в това предсрочните избори да се отлагат за септември догодина, когато ще текат обсъжданията на новата финансова рамка на страната за 2015 г. Ако целта е да се излъчи еврокомисар от БСП, то парламентарните избори може да са през септември, прогнозира още Първанова.

Тя и заместник председателите на НДСВ Станимир Илчев и Маргарит Мицев представиха новата партийна платформа „Национално единство за обществена справедливост”.

Платформата е отворена както "към гражданските организации и гражданите, така и към партиите, които се определят като демократични, разумни, национално отговорни и проевропейски."

Документът ще бъде обогатен и разширен с нови предложения, основани на българските и европейските демократични ценности. Важното е заедно да спрем корупцията, задкулисието и политическата демаготия, каза председателят на НДСВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови