НДСВ обмисля да се влее в друга партия

OFFNews 12 март 2015 в 20:13 6731 10

Членовете на НДСВ обмислят да се влеят в друга партия или да закрият политическата формация.

Това обяви бившият председател на Народното събрание Огнян Герджиков в ефира на БНТ.

Според Герджиков формации, в които е възможно да се включи НДСВ, са "Движение 21" на Татяна Дончева и Реформаторския блок.

"Не искаме да се натрапваме и непременно да се закачим за някого. Водят се предварителни разговори, но
аз не съм част от тях и не знам до къде са стигнали", обясни той.

Герджиков каза, че партията е изиграла "историческата си мисия" и няма как да продължи да съществува в сегашния си вид. Затова другият вариант за бъдещето на НДСВ е тя да бъде закрита и "да си отиде с достойнство".

Той подчерта, че членовете на НДСВ се събират на Национален съвет тази събота. Тогава ще се вземе решение за свикване на извънреден конгрес, на който ще се обсъди бъдещето на партията.

Герджиков не пропусна да подчертае, че бившият премиер Симеон Сакскобургготски е "един ресурс" на международната сцена, който сегашните управляващи не използват. Той обясни, че царят може да е много полезен за влизането на страна ни в Шенген.

Според него по време на управлението на Сакскобургготски България е стояла "най-добре и в международен, и във вътрешен план".

"Най-добре се чувстваше бизнесът, имаше свобода на словото, имаше една европейска култура. Не че не се правеха грешки - правеха се. Аз не казвам, че всичко беше идеално, но се почувства европейския дух, който имаше", каза Герджиков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!