Над 70 членове на Националния съвет на БСП с подписка за извънреден пленум

OFFNews 03 октомври 2022 в 14:21 1614 1

Подписка

Снимка БСП

Недоволни искат смяна на ръководството на БСП

Над 70 членове на Националния съвет на БСП внесоха подписка за свикване на извънреден пленум, след като вчера партията стигна историческо дъно, заемайки пето място на парламентарните избори за 48-о Народно събрание. Заявленията продължават да пристигат от цялата страна.

В подписката се настоява, на основание чл.32, ал.8 от Устава на Българската социалистическа партия, да бъде свикано присъствено заседание на НС на БСП в събота от 11 часа на Позитано 20. Предвиденият дневен ред е: 

т.1. Анализ на резултатите от проведените избори за 48-то Народно събрание и дефиниране на политически изводи и мерки.

т.2. Свикване на заседание на 50-я Конгрес на БСП на 22.10.2022 г. за приемане на решения по неотложни въпроси и определяне на дневен ред.

т.3. Избор на работна група за провеждане на разговори с политически партии и сдружения за създаване на ляво политическо обединение .

т.4. Разни.

В писмото на социалистите се казва:

БСП записа поредния си слаб резултат. Партията ни е в най-тежката си криза досега, се казва в подписката. И още: 

На 4 април 2021 г. БСП имаше 380 146 гласа и зае трето място. На 11 юли 2021 г. за БСП гласуваха 365 696 души. На 14 ноември 2021 г. за партията ни своя вот дадоха 267 817 избиратели и стигнахме историческо дъно. Оказа се, че пропадането няма край и днес вече сме на пето място, с под 10 процента от гласовете на избирателите.

В момент, в който левицата е в подем и в Европа, и в света, когато нуждата от социална закрила е припозната в глобален мащаб след десетилетия отричане, България е на път да остане без лява партия. Народът не вижда в БСП ляво представителство. Жаждата за власт раздели, обезкуражи и срина партията, отврати избирателите.

Време е да си припомним, че смисълът на политиката не е властта, не са партийните събрания, дори парламентарните места. Единственото предназначение на политиката е да събира и служи на хората.

Трябва да се съберем, да чуем всеки и да тръгнем напред. Само заедно и в диалог можем да спасим БСП. Партията ни може да тръгне по нов път! Но за това се изисква кураж - да посочим проблемите, за да намерим решение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

1

AntiZ

03.10 2022 в 17:34

"Над 70 членове на Националния съвет на БСП с подписка за извънреден пленум"
Че те останаха ли толкова? кУрнела и сама да остане, пак ще (се) управлява!