Началникът на кабинета на Калин Стоянов напуска поста

OFFNews 01 декември 2023 в 15:04 2309 0

Васил Кръстев

Снимка Пресцентър на Министерството на вътрешните работи

Васил Кръстев

Началникът на кабинета на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов - Васил Кръстев, напусна поста. От пресцентъра на МВР съобщиха, че освобождаването на Кръстев е по негово искане. 

Като причина за напускането Кръстев посочва, че не би желал да бъде въвличан в политически скандал, който да се използва, за да се атакува Министерството на вътрешните работи. Васил Кръстев смята, че е обвързан неправомерно с лица и събития и излиза от структурата на МВР, за да не пречи на работата.

Началникът на кабинета на Стоянов беше назначен на 13 юни 2022 г. 

През 1993 г. завършва магистърска степен специалност „Икономика и управление на промишлеността“ в УНСС,. Преминал е курсове за повишаване на квалификацията във ВИПОНД, АМВР, както и курсове в САЩ, Великобритания, Франция и Австрия.

От 1994 г. заема изпълнителски и ръководни длъжности в структурата на МВР, сред които инспектор, експерт, главен експерт, разузнавач, началник на сектор в ГДБОП, началник на отдел в ДАНС. През 2015 г. прекратява службата си в държавната агенция.

През годините многократно е награждаван от министъра на вътрешните работи и от председателя на ДАНС.

Автор е на студия на тема „Трафик на хора“, публикувана през 2007 г. в издание на „Научноизследователския институт по криминалистика и криминология“ на МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews