На думи Борисов е готов да приеме всичко, ще е самоубийство за ПП и ДБ да го подкрепят

OFFNews 05 октомври 2022 в 11:27 2961 2

Емил Соколов

Снимка Фейсбук

Емил Соколов

Хоризонтът за съставянето на ново правителство е доста тесен. Партньорите, на които г-н Борисов разчита – ПП и ДБ, няма как да го подкрепят, защото това означава те да извършат политическо самоубийство. Означава да предадат избирателите си и да направят нещо, което са се заричали да не правят. Борисов иска всички да си сложат подписите под една коалиция и да ги вкара в капана.

Това заяви пред БНР политическият анализатор Емил Соколов, който беше кандидат-депутат на "Продължаваме промяната" на парламентарните избори в неделя. Той посочи, че ПП и "Демократична България" са градили имиджа си през последните две години върху разбиването на модела "ГЕРБ" и затова сега те обмислят как да излязат от ситуацията, без да влязат в капана на Борисов и без да изглежда, че са виновни за поредните предсрочни избори.

Той смята, че е логично ГЕРБ да търсят подкрепа от ДПС, "Възраждане" и новия политически играч – "Български възход". По думите му Борисов е наясно, че коалиция с ДПС или с "Възраждане" е невъзможна за "продаване" дори пред неговия електорат, колкото и лоялен да е той.

"Г-н Борисов на думи винаги е готов да приеме всичко. Често нещата които той говори не съответстват на неговите действие изатова повече партии не са склонни да се коалират с ГЕРБ. Защото сме виждали през годините как и Обединени патриоти, и Реформаторският блок буквално бяха изсмукани, изядени от ГЕРБ, разпарчетосани след коалиция с тях, защото обраха всички негативи на това, че г-н Борисов казва едно, а прави друго", каза Емил Соколов.

Той е на мнение, че ако ПП получат втория мандат, най-вероятно ще влязат в обречени преговори за съставяне на правителство, тъй като ще имат около 111 депутати, което е почти аналогична ситуация с тази в 47-ото Народно събрание след оттеглянето на "Има такъв народ" от управляващата коалиция.

"Ако г-н Борисов наистина е толкова отговорен не виждам защо ГЕРБ, ДПС, "Български възход" да не могат да сформират правителство на малцинството. При предварителни разговори с ПП и ДБ могат да се договорят евроатлантически стъпки като изпращане на военна помощ на Украйна и т.н. Според мен трудно ще се случи, г-н Борисов не е фен на плаващите мнозинства", каза още Емил Соколов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3190

2

Гроздан

05.10 2022 в 13:40

Ако някой е крадец - да влиза на топло! Или според теб тиквоча ще нареди на плешо да не ги закача, ако го подкрепят...?! Много сбъркан светоглед имаш!
 
X

Подкастът на OFFNews