МВнР дало визи на палестинци, обявени за терористи в ЕС

Александра Маркарян 14 февруари 2013 в 12:58 3634 5

Знамето на Палестинската власт. Снимка: БГНЕС
Знамето на Палестинската власт. Снимка: БГНЕС

Представителите на палестинската групировка "Хамас", които са на посещение в България, са влезли в страната с български визи.

Тримата депутати от управляващата партия в Палестинската автономия, която е обявена от Европейския съюз за терористична организация, са влезли в страната ни с редовни редовни визи, издадени от българското дипломатическо представителство в Рамала. 

За момента от Външно министерство не коментират случая. 

В сряда пред OFFNews говорителят на МВнР Весела Чернева заяви категорично, че въпросните лица не са на официално посещение и не са канени от българските власти, като подчерта, че "Хамас" е обявена за терористична организация на територията на ЕС.

Исмаил Абдуллатиф ал Ашкар, Мушир ал Масри и Салах ал Бардауил са високопоставени членове на групата "Реформа и промяна" в палестинското законодателно събрание, зад която стои радикалната организация "Хамас". Те ще участват в конференция в София на тема "Арабско-израелският конфликт", по покана на неправителствения Център за близкоизточни изследвания, потвърди неговият директор д-р Мохд Абуаси - български гражданин от палестински произход.

Посещението на палестинците идва една седмица, след като българското разследване извади доказателства, че зад атентата в Бургас стои друга радикална групировка - ливанската "Хизбула". Смята се, че делегация на "Хамас" стъпва за първи път на територията на Европейския съюз, където не поддържа официални контакти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови