Мустафа Карадайъ: Имаме нужда от лидери като Доган, такива се раждат веднъж на 100 години

OFFNews 21 декември 2018 в 14:37 3389 0

Лидери като г-н Доган на 100 години веднъж се раждат. Ние като държава имаме нужда от такива лидери.

Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в поредния коментар, предизвикан от новогодишното слово на почетния председател на партията Ахмед Доган. Въпреки това Карадайъ отказа да изрази мнение за идеята за програмното правителство, която Доган предложи в речта си. 

Карадайъ още допълни, че въпреки че от партията преди са говорили за предсрочни избори, за тях е по-важно да се постигне промяна в политиката на парламентарните партии. 

"Ние много сериозно работим върху програма за ускорено догонващо развитие на страната. Това е нашият призив към системните партии, да направим нужното и необходимото за ускореното догонващо развитие на страната", допълни той.

В отговор на твърдението на Валери Симеонов, че има сделка между ГЕРБ и ДПС за прокарването на Закона за вероизповеданията, Карадайъ заяви, че националистите са преекспонирали темата.

"Ние, патриотите и национално отговорните партии, направихме една много голяма крачка с преговорите за Закона за вероизповеданията", допълни той.

Запитан дали от партията ще засвидетелстват по-силна подкрепа за управляващите в резултат на притесненията на Ахмед Доган за тяхната вътрешна стабилност, Карадайъ отказа да даде категоричен отговор. Нужно е да дадем своя принос в подкрепа на държавата, държавността и гражданите, каза лаконично той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови