Москов: Не съм политически сирак, дебатите по вота ме отегчават

ОFFNews 17 февруари 2016 в 12:02 3483 3

"Майка ми, да е жива и здрава, още е жива. И от политическа гледна точка майка ми отново е жива и здрава".

Това коментира пред журналисти в парламента здравният министър Петър Москов по повод изказване в зала на депутата от ГЕРБ Семир Абумелих, който го нарече "политически сирак".

"Ние от ГЕРБ какво точно правим? Работим за антиздравеопазването, защото подкрепяме вашия министър? Вие чухте ли се какво казахте? Този вот на недоверие е резултат от вашите действия. Излязохте в опозиция, оставихте си министъра тука - политически сирак, няма кой да го защити. Днес ние сме се събрали да го защитаваме", обърна се Абумелих от парламентарната трибуна към лидера на ДСБ Радан Кънев.

Москов коментира пред журналисти, че не е чул убедителни аргументи срещу политиката, която води и не се притеснява от гласуването на вота на недоверие.

"Вчера имах срещи с всяка една от парламентарните групи. От гледна точка на това как ще завърши резултата на това гласуване няма никаква интрига. Слушам едно и също нещо от години, тази реч на господин Миков я слушам от 1995 г. В крайна сметка това, което говорят в залата, ми се струва отегчително", коментира Москов.

Той призна, че прави грешки, но ги поправя всеки ден.

"Това не е моя политика, това е политиката на програмата на правителството, под която са се разписали 4 парламентарни групи", каза още министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews