Кънев за вота на недоверие: Това е слаб и скучен театър

ОFFNews Последна промяна на 17 февруари 2016 в 11:50 3312 6

Лидерът на ДСБ Радан Кънев определи вота на недоверие на БСП и ДПС срещу политиката на здравеопазване на правителството като слаб и скучен театър, който цели да замъгли провалянето на съдебната реформа.

"Това, което правите днес, е театър, който цели да замъгли нещо друго - заедно провалихте съдебната реформа. Този номер няма да мине, а този театър е скучен", каза Кънев от парламентарната трибуна по време на дебатите по първия вот на недоверие срещу втория кабинет на Бойко Борисов.

Той заяви, че ДСБ няма да участва във вота. "За атаките срещу десни министри не търсете нас. Вие доказахте, че работите чудесно заедно, когато искате да спирате реформи. Ако искате да махнете Москов, пак ще трябва с ГЕРБ да го направите", обърна се той към ДПС и БСП.

"Уважаеми колеги от опозицията, добро утро. Радваме се, че ви събудихме, много дълго време нямаше опозиция. Сега, когато видяхте, че има алтернатива, се събудихте. Лошата новина е, че мотивите ви за нищо не стават и  никого няма да трогнат", каза Кънев.

В отговор лидерът на БСП Михаил Миков обяви, че никой не е търсил подкрепата на ДСБ за този вот. „Вие явно сте сънувал, че някой търси подкрепа от вас. Вие сте съучастници в тази ситуация в здравеопазването и затова не сме ви поканили да участвате. Недейте да живеете с усещането, че някой ви кани да участвате. Вие сте ясна част от пагубната политика в това правителство на Бойко Борисов", заяви Миков.

След това Кънев се обърна към Миков с думите: "Благодаря ви, че от трибуната си признахте, че с този вот не възнамерявате да свалите това правителство. Затова казах, че това е театър и то слаб".

„Вие трябва да сте благодарни, да боготворите политическа партия ГЕРБ. Тя ви е ракетата носител, с която сте на власт. Не разбирате ли обикновения факт, че в този момент министър Москов се крепи не заради смислени и съдържателни аргументи, касаещи неговата експертност“, коментира Тунчер Кърджалиев от ДПС изказването на Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.02 2016 в 16:12

Тия боклуци сами не се харесват и за циркаджии не стават червените в обора на жълтите павета, едничко само успялото младо прасе се откроява с ръст и гнъс.

17.02 2016 в 13:06

"Това, което правите днес, е театър, който цели да замъгли нещо друго - заедно провалихте съдебната реформа."

Лаура Кьовеши: "На първо място това е независимостта на прокурорите, на второ място адекватно законодателство и на трето място ефективност в разследващата дейност на прокурорите. Например в Румъния, никой не може да се меси в разследването. Нито президентът, нито министър-председателя, нито дори министърът на правосъдието или главният прокурор не могат да кажат на един прокурор дали да започне разследване, кога да се произнесе с решение, кога да прекрати едно разследване."

17.02 2016 в 12:54

@Homo Sapiens
Бойко е голям тарикат, но както се видя на местно ниво! Също така е голям смешник..., но вече на европейско ниво!

17.02 2016 в 12:47

Радане, Бойко е голям, а ти си плюнка!

17.02 2016 в 12:22

Радане,сигурно си добър адвокат,можеш да бъдеш по-добър преподавател или да си най-добрия педераст,но като политик си нуличка,при това голяма и кръгла,проваляща,всички усилия на тези,които имаш претенцията да представляваш.Никога повече глас за тебе....

17.02 2016 в 12:09

Не знам какво му се привижда на Кънев, но е факт, че "реформата" в здравеопазването е, от гледна точка на потребителите, по-голям провал и от съдебната "реформа".