Мобилно приложение ще помага за броенето на гласовете на изборите

OFFNews 30 септември 2019 в 08:18 2182 1

Ново мобилно приложение ще помага на избирателните комисии при броенето на гласовете. Това обясни в сутрешния блок на Нова телевизия проф. Михаил Константинов.

По думите му изборите, които предстоят, няма да са по-сложни от тези, които се проведоха преди 4 години. Единствената разлика била в това, че преди 4 години партиите и коалициите, които се явявали, били 45, а този път са 66. Това означава, че обемът на информацията ще е по-голям.

„Най-важната задача в момента е да се обучат комисиите. Поне един-двама трябва да знаят как се попълва протокол”, обясни проф. Константинов.

Той се похвали и със смарт приложението.

„Този път имаме една техническа придобивка – едно мобилно приложение, което ще позволи на комисиите, още преди да тръгнат към общинските комисии, да проверят дали са им изпълнени контролите”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

1

Нострадамус

30.09 2019 в 13:41

Избори октомври 2019 ще поgнесат много неприятна изненада на управляващите в България. Ще паднат няколко герберски крепости, въпреки готовността на ГЕРБ отново да Фалшифицират изборните резултати. София, Пловдив, В.Търново и Варна ще имат кметове, които не са членове на ГЕРБ!