МО: Военната техника, която се придвижва в страната, е част от учение

OFFNews Последна промяна на 03 март 2022 в 18:51 2272 0

Снимка OFFNews

Учение е причината за придвижването на военна техника вчера и днес в страната. Това обявиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Във връзка с постъпили въпроси за придвижване на военна техника по националната пътна инфраструктура, Ви информираме, че вчера, 2 март, от учебен полигон „Ново село“ към Русе се е придвижвала автоколона, с която са транспортирани бойни машини „Брадли“. Днес от учебен полигон към Румъния се транспортират военнослужещи от състава на Сухопътните войски на САЩ в Европа, пишат от МО.

Придвижването е във връзка със завършило участие на формирование от Сухопътните войски на САЩ в съвместната-българо-американска подготовка “Joint Training” на учебния полигон „Ново село“ . Тя се провежда от януари до юни тази година в рамките на планираните през 2021 г. съвместни учения на Българската армия в страната и чужбина. Формированията от Сухопътните войски на САЩ в Европа участват в нея на ротационен принцип.

В “Joint Training” участват сили и средства от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. Съвместните учения повишават боеспособността на българските въоръжени сили и допринасят за оперативната съвместимост в национален и в съюзен формат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови