Митов търси подкрепата на Брюксел за блокираната граница с Гърция

OFFNews 02 февруари 2016 в 16:02 3242 0

Министерството на външните работи ще потърси съдействието на Брюксел за блокадата на границата ни с Гърция от страна на гръцки фермери. Стачките са стачки, но не бива вътрешни проблеми да се превръщат в повод за нарушаване правото на свобода на движение. 

Това заяви външният министър Даниел Митов по повод протеста на гръцките фермери, които блокираха за неопределено време българо-гръцката граница. 

Разбираме трудността, в която се намират нашите гръцки колеги, но и те трябва да ни разберат, че има трябва да се защитят основни принципи и права в рамките на ЕС, посочи той.

Българският посланик в Атина се е срещнал с всички, от които зависи евентуалното решаване на проблема и е получил уверение за съдействие. 

По повод българската кандидатура за шеф на ООН Даниел Митов заяви, че кандидатурата трябва да бъде обявена в момент, който ще е най-подходящ за нейния успех.

Трябва да "изиграем" по максимално добрия начин шансовете си. Критиките за това, че сме закъснели с кандидатурата, идват от хора, които не разбират много динамиката на процеса. Има време. Много по-важни институции трябва да се произнесат, преди да бъде изпратено писмото с българската номинация, категоричен е министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови