Митов: Списъците в сайта ''Миротворец'' не са за отстраняване на хора

OFFNews 20 юли 2023 в 18:33 2733 2

Даниел Митов

Снимка mfa.bg

Даниел Митов

Ясно е, че тези списъци [в сайта "Миротворец"] не са списъци за отстраняване на хора, но и не допринасят за добрите взаимоотношения. Това заяви председателят на комисията за контрол над службите за сигурност към Народното събрание Даниел Митов (ГЕРБ-СДС) след днешното ѝ заседание, съобщава БТА.

Депутатите от комисията изслушаха председателите на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Пламен Тончев и на Държавна агенция "Разузнаване" (ДАР) Антоан Гечев, директора на Служба "Военно разузнаване" Венелин Венев и началника на Националната служба за охрана (НСО) Емил Тонев във връзка със сайта "Миротворец".

Хубаво е български граждани да не попадат в списъци, които някой може да си интерпретира, каза Митов.

Сайтът е бил на вниманието на сериозни международни организации като Г-7, ООН, Европейската комисия, които във времето са имали инициативи, така че да ограничат действията на платформата, особено по отношение на публикуването на лични данни на лица без тяхното съгласие. Инициативите не са довели до резултат, отбеляза Даниел Митов.

Според него е необходимо България да подкрепи подобен тип инициативи, за да се стигне до ограничаване на публикациите в сайта и начина, по който функционира.

Службите ще направят оценка дали има потенциална заплаха и ще ни информират, добави той.

По-рано днес посолството на Украйна в България излезе с позиция по темата и заяви, че дейността на обществената организация „Миротворец“ по никакъв начин не е свързана с работата на държавните институции на Украйна и не отразява официалната политика на Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

5

редовно четящ

21.07 2023 в 10:04

Нашите кремълски @бр@кчии май че ги втресе!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика