Митов: Гражданските арести на бежанци са абсолютно безобразие

OFFNews 16 април 2016 в 11:03 3627 12

Министърът на външните работи Даниел Митов е на мнение, че гражданските акции по залавянето на бежанци и връзването на ръцете им със свински опашки е абсолютно безобразие.

"Българската държава в никакъв случай не си позволява да толерира нехуманно отношение и незаконни действия спрямо бежанците", каза той.

Митов каза още, че самоуправството е противозаконно и не може да бъде толерирано. Според министъра подобен тип отношение няма място в една цивилизована европейска държава, каквато е България.

По думите му България охранява добре външната граница на Европейския съюз и трафикантите си дават сметка за това. "Очевидно и трафикантите на хора, и спонтанните потоци отчитат факта, че българската държава се отнася много сериозно към опазването на границите си и няма масови пресичания на нашата граница откъдето и да било от организирани групи хора. Разбира се опити има, ние ги идентифицираме и действаме по съответния начин”, каза Митов.

Митов коментира и критиките на вицепрезидента Маргарита Попова, че външното ни министерство не е реагирало на скандални думи на турски политици по време на учредителното събрание на партията на Лютви Местан ДОСТ в София. Той заяви, че е разочарован от Попова, защото е влязла неподготвена в този разговор. Той посъветва турските политици да погледнат собствената си държава, която има големи проблеми с защитата на човешките права и свободата на словото.

Външният министър отрече неговото ведомство да саботира кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!