Митева: Радулов идваше при мен и ме караше да се махна от ИТН, канеше ме да преподавам в неговия университет

Ружа Райчева 18 февруари 2023 в 09:51 9493 9

Ива Митева

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Ива Митева

Опитах се да спра решението за свалянето на Никола Минчев като председател. Съжалявам, че колега на тази възраст лъже. Николай Радулов идваше в кабинета ми и ме караше да се махна и да оглавя нещо извън ИТН. Той ми предложи да преподавам в неговия университет. Отказах решението за свалянето на Никола Минчев да бъде внесено и отнесох гнева на моята група.

Това заяви пред БНТ бившият председател на Народното събрание Ива Митева от коалиция "Заедно". Преди няколко дни нейният бивш съпартиец от "Има такъв народ" (ИТН) проф. Николай Радулов написа във Фейсбук, че Митева е била инициаторът за свалянето на тогавашния председател на парламента Никола Минчев (ПП) и че е убеждавала депутати от ИТН да се отцепят от групата.  

По думите на Ива Митева няма нито една вярна дума в написано от Радулов. Тя заяви, че до последния момент е отказвала да подпише решението за свалянето на Минчев от председателския пост:

"На следващия ден, когато Никола Минчев отказа да прекрати заседанието, се подписах последна, защото отказвах до последния момент това решение да бъде с моя подпис. (...) Не чета за себе си една вярна дума. Не мога да си представя как може да се изпишат толкова невярни думи. Сега трябва да победим омразата, злобата."

Според Митева атаките по нея и "Заедно" идват основно от напусналите ИТН и от тези, които сега са част от "Продължаваме промяната". Ива Митева заяви, че "Заедно" търсят "професионалисти, опитни и разумни хора", които да се включат в техния проект. "Не искаме да са толкова млади, а по-скоро да са натрупали опит, независимо в кой спектър са били", уточни бившият председател на НС. 

На въпрос каква е политиката на новата коалиция "Заедно" по отношение на изпращането на военна помощ на Украйна Митева отговори: 

"Политиката ни там трябва да е умерена, защото война не се тушира с военни действия. Така смятаме ние. Парламентът сбърка, защото трябваше инициативата да е на Министерски съвет. Трябваше министрите на отбраната и външните работи да информират хората за реалната обстановка. Ние не бяхме информирани - може би затова хората са объркани и уплашени. Който е отговорен да си поеме отговорността и да почне да работи в тази посока."

Ние знаем кой е агресорът и кой е жертвата, така че като партньор на ЕС и НАТО ще бъдем лоялни, каза още Ива Митева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3650

10

ImBlack

18.02 2023 в 20:01

Хайде стига сте ни занимавали с това безгръбначни!

1915

9

Читателка

18.02 2023 в 17:54

Митева, Митева, нищо не си научила през последните две години!! ЯЗЪК!!! Никой няма да те покани за патньор щом пресъздаваш на всеослушание разговорите ти с бившите ти партньори!! Уж се мислиш за много умна, а си си една обикновена **************!!

1236

8

БотоксПутю

18.02 2023 в 17:14

Опъвала се до последния момент, но не удържала на мерака и накрая се отдала?

-390

7

Козин Човков

18.02 2023 в 17:06

И Радулов, и Митюва не заслужават доверие и със сигурност лъжат. Но кой ли се интересува от техните приказки?

-1200

6

путин хуйло

18.02 2023 в 16:24

Тази проста секретарка/деловодителка се взема много на серриозно. Какво ли трябва да е нивото на останалите политици/депутати, щом подобно плиткоумно същество е придобило самочуствието, че може да бъде политически лидер?!

5827

5

pisnamiotmutri

18.02 2023 в 13:13

Сложила подпис ама последна. Библиотекарска калинка. Какво търси с новата парти ли? Да привлече поне малко от избирателите на ПП. Всеки отклонен е ценен затова и ИТН пак участват накар и нямаши шанс за влизане. И медийно време що получат да не говорят за герб и дпс

1067

4

StinkingSonOf

18.02 2023 в 12:49

500K не предложи ли? Нещо на салфетка да е нарисувал?

1000

2

PaulPierce

18.02 2023 в 10:03

Противопоставила се е на искането за сваляне на Минчев, като се е подписала и гласувала за свалянето му? Шизофреници сър.

2550

1

alfakentavur

18.02 2023 в 10:03

Ами ето на - махна се от ИТН.
Изобщо ИТН е най-абсурдният, фалшив, самопровалил се български политически проект за цялата ни най-нова история.
Да - имаше Жорж Ганчев, имаше РЗС, имаше Атака, имаше Бареков. Но никой от тях не е печелил парламентарните избори. А жалкарите ИТН ги спечелиха и съвсем скоро след това са напълно аут и напът да бъдат забравени.
Найс, а?