Мира Радева: Ако Борисов отстъпи за Исмаилов, това ще е голям провал

OFFNews 23 ноември 2014 в 17:40 2389 4

Мира Радева.
Мира Радева.

"Ако Борисов отстъпи за Орхан Исмаилов пред НФСБ, това ще е провал лично за него и за ГЕРБ, защото това е отстъпление от защитата на човешките права", заяви социоложката Мира Радева пред Нова тв.

Според нея поведението на Валери Симеонов е неприемливо и пагубно, защото той е избран с гласовете на по-умерения патриотизъм, а действията му в момента го сриват.

Тя бе категорична, че за да се разбие олигархическия модел на ДПС, е необходимо "хората от различен етнос да се припознаят в останалите партии, а за да се припознаят, те трябва да получат презентация във властта във властта. В момента Валери Симеонов работи за ДПС".

Бившият министър на земеделието Мирослав Найденов заяви, че ситуацията с Орхан Исмаилов е знакова и доказва, че невинаги правителство на всяка цена е по-добре, отколкото друга ситуация.

"Факт е, че Бойко Борисов направи много големи компромиси, за да може да сформира този кабинет. Категорично той трябва да отстоява позицията си, защото решението е негово. Ако отстъпи сега, този компромис ще доведе до следващи искания и от други участници в тази коалиция. Много трудно ще се управлява, когато се налага да се съобразяваш с подобни искания”, каза той.

Мирослав Севлиевски, бившият енергиен министър, заподозря, че ПФ просто са си намерили мишена, върху която да се упражняват. Превръщането на "Атака" в антиевропейска партия е освободило мястото на антитурска партия, каквото в момента започва да заема ПФ с нападките срещу Исмаилов.

"Надявам се той да осъзнае къде е попаднал. Лошото за България ще бъде, ако Исмаилов бъде сменен заради това, че носи турско име”, категоричен бе Севлиевски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови