Министрите безинтересни на депутатите, отмениха парламентарния контрол

ОFFNews 19 януари 2017 в 16:23 5065 0

Отмениха парламентарния контрол, който беше предвиден за утре. Причината е, че народните представители не са задали нито един въпрос към министрите в оставка. 

Парламентът утре ще започне с приемането на декларация за приемственост между 43-то и 44-то Народно събрание. Тя се отнася до действията, които Народното събрание трябва да изпълнява по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз между 1 януари и 30 юни 2018 г. 

Вносители на декларацията са Цветан Цветанов, Валери Симеонов, Радан Кънев, Красимир Каракачанов, Найден Зеленогорски, Мариана Тодорова и Волен Сидеров.

Те призовават следващото Народно събрание да възприеме общ подход, конструктивен диалог и последователност на действията между всички парламентарно представени партии по отношение работата на парламента, която засяга българското председателство.

В речта си днес новоизбраният президент Румен Радев обяви, че парламентът ще заседава още една седмица. След изтичането на тези седем дни се очаква той да разпусне парламента и да насрочи дата за предсрочни парламентарни избори, като това трябва да стане с един указ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови