Министерският съвет поиска освобождаването на Вучков

Ивайло Анев 09 март 2015 в 18:21 4169 2

Снимка БГНЕС, Архив

Министерски съвет внесе в Народното събрание предложение за освобождаване на Веселин Вучков от поста вътрешен министър. От МС предлагат за нов министър да бъде избрана Румяна Бъчварова.

Министерски съвет внесе в Народното събрание предложение за освобождаване на Веселин Вучков от поста вътрешен министър.

От правителството предлагат за нов министър да бъде избрана номинираната от премиера Румяна Бъчварова, която досега беше с ресор коалиционна политика, докато за сигурността отговаряше другият вицепреимер Меглена Кунева.

Предложенията са направени днес след 16.00 часа. От пресцентъра на парламента потвърдиха за внесеното проекторешение на кабинета.

Оставката и изборът на нов министър ще се състоят в сряда, когато ще има редовни заседания на Народното събрание и Министерски съвет.

Веселин Вучков подаде оставка на 4 март на заседание на Министерски съвет в знак на несъгласие със запазването на Светлозар Лазаров на поста главен секретар на МВР и на шефовете на ДАНС и ДАТО. Премиерът Борисов я прие веднага и обяви, че не позволявал да му въртят "номерца". На следващия ден изненадващо се появи в парламента и обяви, че иска оставките на Лазаров и Владимир Писанчев и номинира вицепремиерът Румяна Бъчварова за вътрешен министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!