Министърът на туризма Зарица Динкова отрече, че хвърлила сухоземна костенурка в морето

От вчера шегите в социалните мрежи не спират, а Динкова бива наричана "убиец на костенурки"

Ружа Райчева 07 септември 2023 в 16:00 7405 1

Снимка БГНЕС/Иван Янев

Министърът на туризма Зарица Динкова опроверга твърденията в социалните мрежи, че е убила сухоземна костенурка, пускайки я в морската вода при посещението си на къмпинг "Нестнирка", който сериозно пострада от наводненията по Южното Черноморие. 

Вчера министърът на туризма посети къмпинга до Царево, за да инспектира състоянието на плажа. Снимки, на които Динкова пренася костенурка, предизвикаха спекулации в социалните мрежи, че министърката е пуснала сухоземната костенурка във водата и така я е убила. 

Не закъсняха и множество мемета, изобразяващи Зарица Динкова като "убиец на костенурки" и шеги с факта, че тя е член на партия "Зелено движение", част от коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България". 

При посещението си Динкова заяви, че макар да сме безсилни срещу природните бедствия, трябва да се установи какво точно се е случило и ако има виновни за тази трагедия, те да понесат наказанията си.

Днес Зарица Динкова коментира, че е отишла в Царево, за да помогне с каквото може. Тя напомни, че в момент десетки семейства и фирми, които имат ресторанти, плажни заведения, хотели имат нужда от помощ и съдействие, за да се справят с последствията от водното бедствие. 

"Също така искам да уверя коментаторите във Фейсбук, че костенурките са добре. Оставихме ги на сушата, близо до реката, за да не бъдат стъпкани или повлечени от боклуците в морето. Вярвам, че всеки нормален човек би го направил!", пише Динкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

03.02 2024 в 12:33

Зарица Динкова изобщо не трябваше да е министър.

https://www.gov.bg/special/bg/pravitelstvo/sastav-na-pravitelstvoto/biografii/zaritsa-dinkova-ministar-na-turizma

Някои калинки си въобразяват, че разбират от всичко.
Владеенето на 4 езика е показател за паметливост, а не разум.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика