Мика Зайкова: До края на август ще гласуваме актуализацията на бюджета

Борбата е за пустите пари, кой да води бащина дружина, смята депутатът от ИТН

OFFNews 17 август 2021 в 10:55 3463 0

До края на август ще бъде гласувана актуализацията на бюджета, каза народният представител от "Има такъв народ" Мика Зайкова в кулоарите на Народното събрание.

"Борбата е за пустите пари - кой да води бащина дружина", заяви тя. 

Според нея още в сряда на първото редовно за седмицата заседание, парламентът ще създаде Комисията по бюджет и финанси, която да се захване с предлаганите промени.

„Трябва да сложим още малко пари и за пенсиите, защото това, което предлага правителството, намалява с 10 лева Бойковите пари за най-ниските пенсии, което е абсурд. Евростат се съгласи, че минималната пенсия трябва да бъде около прага на бедност, тоест равна или малко по-висока. Ние сме бедна страна, но ще се постараем. Пенсиите трябва да се актуализират“, категорична е Зайкова.

По думите ѝ мотивите за актуализация на бюджета са верни, но вече "малко остарели, защото нещата се променят".

"Ние имаме най-скъпия ток в ЕС. Това означава инфлация и то сериозна. Всички цени ще се вдигнат, защото в основата е електроенергията, а сме най-бедните“, коментира доайенът на Народното събрание.

Според Мика Зайкова е важно да не се стига до избори 2 в 1 наесен, тъй като фирмата доставчик на машините "Сиела" може да срещне трудности с настройките на софтуера за двоен вот и така ще се отвори възможност за манипулации с хартиени бюлетини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!