Михаил Константинов правел неща, които и Коза Ностра не върши, социалисти му искат оставката

OFFNews 25 януари 2021 в 10:14 11786 1

Оставката на Михаил Константинов искат от инициативата "Социалисти за развита България" към БСП, съобщиха от партията. 

Те обвиняват Константинов, че в медиите, "хвърля  куп квалификации срещу опонентите на управляващите, атакува основполагащи държавни институции, обслужва безупречно управляващите и отхвърля всички предложения на опозицията, които биха довели до улесняване гласуването на максимален брой български граждани и упражняването на наблюдение и контрол, като превенция на нарушенията и измамите". 

Като най-фрапиращи случаи социалистите посочват: Нарича упражняване на Конституционното право на президента да определи датата на изборите тежък политически гаф и удар срещу католиците и арменците у нас; Ултимативно заявява, че в нашата конституция имала дефект и нарежда на народните представители да я променят; Отправя обвинение за компроматна война с жените и децата на противника, каквато и Коза Ностра не правела, очевидно насочено към президента на Република България; Отхвърля предложенията за видеонаблюдение, гласуване по пощата и други; Обвинява в подривна дейност всички, които изразяват съмнения за възможни фалшификации; Два месеца преди предстоящите парламентарни избори няма по-важни задачи от гарантиране на тяхната прозрачност, честност и представителност.

На 22.01.2021 г. в редица медии публикуваха интервю на т. нар „ експерт по изборите“, проф. Михаил Константинов. Удобно в неговата визитка е пропуснато обстоятелството, че същият е председател на борда на директорите на „ Информационно обслужване“ АД, държавната структура, която извършва преброяването на изборите, пишат още от инициативата. 

Смятаме такова поведение за категорично недопустимо и несъвместимо със заеманата от лицето длъжност, която както споменахме, удобно се спестява в медийните му изяви. Няма как да се счита за нормално ръководител на борд на директорите на държавно предприятие да хули Конституцията, президента и парламента в нашата държава. Г-н Константинов очевидно винаги е имал желанието да бъде политик. В случай, че това е неговият блян, нека да се кандидатира за народен представител в така обичаната безрезервно от него партия ГЕРБ и всички ние да видим колко мажоритарни гласове ще събере. Настояваме за незабавното му отстраняване като Председател на борда на „ Информационно обслужване“ АД и замяната му с професионалист, равно отдалечен от политическите партии. Оставането на г-н Константинов начело на държавното дружество, отговорно за преброяването на изборните гласове, ще потвърди редицата опасения за честното провеждане на изборите, заявяват от "Социалисти за развита България". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови