Методи Андреев: Ген. Радев трябва да бъде разжалван, Русия го посочи за президент

OFFNews 20 август 2016 в 11:11 26492 21

Кандидатурата на ген. Румен Радев за президент на България е продиктувана от Русия и това е станало по време на конгрес на партията на Путин "Единна Русия" през юни, на който са участвали лидерите на БСП и АБВ Корнелия Нинова и Георги Първанов. 

Това заяви пред агенция "Фокус" депутатът от ГЕРБ Методи Андреев. 

„Не е ясно какво са правили леви формации на конгрес на ярко изразена радикално дясна формация, каквато е „Единна Русия”.

Единственото, което ги свързва е властта и консумирането на тази власт. Точно там е бил поставен ултиматум за издигането на кандидат, който биха желали руските ментори да видят. Няма как по друг начин да се обясни светкавичната поява на човек, който изпреварва стари членове на БСП с много по-голям авторитет вътре в партията и излиза пред тях”, коментира Методи Андреев.

Самото издигане на Румен Радев за кандидат за президент на левицата пък имало много въпросителни:

„Неговият рапорт за напускане излезе първо в медиите, което е много тежко провинение. Един достоен български генерал не постъпва по този начин, а пуска рапорт първо до своите началници. Второто интересно нещо е изказването на Корнелия Нинова, че разговорите с Румен Радев са започнати още преди 2 месеца и половина.

Как действащ български генерал и то командващ на Военновъздушните сили започва да води политически разговори с лидер на политическа сила, каквато е БСП. Съгласно устава в армията, той веднага е бил длъжен да пусне рапорт към началника на щаба на армията и към министъра на отбраната за установения контакт с него. Такъв рапорт няма пуснат”, каза Андреев.

Той смята, че генералът би трябвало да бъде разжалван, защото е нарушил и уронил войнската чест и достойнство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12050

20

Luben Pandev

21.08 2016 в 20:09

Ненчоооо...и ти си говориш с контактите. Питай мен когато нещо не ти е ясно бе човек. Забравил ли си че отговорите са в джоба ми.

17898

19

кикимора

21.08 2016 в 11:55

Дано не излезе вярно за вице Йотова. Ще провалят Радев с празнодумие и кухо самочувствие

12039

18

Ненчо Еремиев

21.08 2016 в 11:07

Luben Pandev,
Ако ген.м–р Радев бе кандидатът на ГРОБ за теб щеше да бъде най-великия пилот на България. А твоят фаворит за президент Методи Андреев е същата гнида като прецедента Плювналиев.

13056

17

Какавидков

21.08 2016 в 10:22

възпитаник и отличник на престижна американска военно-въздушна академия.

Другарю мола се, само курс е посещавал там. Дръжте се сериозно.

18551

16

Нострадамус

21.08 2016 в 09:40

Методи Андреев e долен герберски манипулатор, защото ген. Румен Радев е ИСТИНСКИ генерал, възпитаник и отличник на престижна американска военно-въздушна академия, отличен летец и достоен БЪЛГАРИН за разлика от Борисоф, който е измислен генерал, станал за една нощ такъв, работещ срещу интересите на БЪЛГАРИЯ, в полза на олигарсите, но хората разбраха истината вече...

12050

15

Luben Pandev

20.08 2016 в 20:46

Методи Андреев е рязък и точен както винаги. Тоя сирищарски генерал е една медуза в униформа. Трябваше да го изритат от армията в мига, в който е прочетен рапортът му - политически пасквил на неграмотен руски атакаджия. Методи Андреев е един от моите фаворити за президентския пост. Биткаджия, на който не му пука нито от фактори, нито от глобални авторитети. Заедно с Илиян Василев ще наврат гаргата кРадев в миша дупка. Подозрително е милозливото отношение към неговото нарушение на политическия неутралитет на армията, което си е погазване на Конституцията. Опасявам се,че ГЕРБ е влязъл в безпринципно съглшателство с комуно-путинистите. Случаят кРадвв е уникално замижаване пред брутално смачкване на Конституцията.