Quantcast

Местан: Няма да подкрепим нов кабинет с нов премиер

OFFNews Последна промяна на 29 май 2014 в 13:09 151681 17

ДПС няма да подкрепи нов кабинет в рамките на това Народно събрание с нов друг премиер освен Пламен Орешарски. 

Това стана ясно от изказване на лидера на ДПС Лютви Местан.

"Ние сме на катеторичната позиция, че в рамките на 42-рото Народно събрание, друг е въпросът колко ще бъде дълъг животът му, ние няма да подкрепим друг министър-председател освен Пламен Орешарски. Ако г-н Орешарски прецени, че в рамките на живота, който остава за този кабинет, има необходимост от ремонт ние ще подкрепим евентуален ремонт на кабинета", каза Местан. И уточни, че партията му не вижда вариант за друг кабинет с друг министър-председател освен Пламен Орешарски.

Той изтъкна, че само ДПС реално е спечелила привърженици на евровота. Това означава, че избирателите ѝ са доволни от статута на партия, която подкрепя управлението. Волята на избирателите на ДПС е обаче само част от общественото мнение, допълни той.

"Избори утре е ултиматум. Не е време за ултиматуми, време е за диалог", подчерта Местан и допълни, че е готов на диалог с премиера и лидерите на политическите сили за търсене на решение.

Той уточни, че все още не е разговарял със Станишев и Пламен Орешарски. "Готов съм на разговори, за да анализираме резултатите от изборите и да намерим разумните решения", каза Местан. Според него ДПС не може да даде самостоятелно формули за решение на ситуацията, защото няма съответната тежест като трета политическа сила. 

Той каза, че вече е пил кафе с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Каква е позицията на Доган обаче Местан посъветва журналистите да му се обадят и да го попитат лично. 

ДПС, независимо от изборните резултати, няма абсолютно никакви претенции за разширяване на властовите си позиции, категоричен е Лютви Местан. "ДПС отдавна не е партията, която извива нечии ръце. ДПС е партията на диалога и настоява за диалог. Проблемът сега е намирането на най-верните решения в съответствие с интереса на българските граждани и ДПС ще вземе участие във вземането на тези решения", допълни той.  

Все още не е ясно кой ще наследи Искра Михайлова на поста министър, но това ще бъде уточнено преди да бъде конституиран европейският парламент през юни.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.05 2014 в 18:12

НИКОЙ И НЕ ВИЕ ИСКАЛ !!! ИСКАМЕ САМО ОСТАВКА НА НЕКАДЪРНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ОРЕШАРСКИ !!!

30.05 2014 в 02:31

ОГЛЕДАЙТЕ ДОБРЕ ТИКВАТА И СУРАТЯ НА ТОЗИ СЕРСЕМИН И МИСКИН! МАЛКА,НЕДОРАЗВИТА ДОЛНА ЧЕЛЮСТ ХАРАКТЕРНА ЗА ПАРАЗИТИ, КРЪВОПИЕЩИ ЖИВОТИНКИ. ВЛАЖНИ ОЧИ ТИП "ТЕЛЕШКИ", "ОЧОВЕЧЕНИ" С ОЧИЛА ТИП "ИНТЕЛЕКТУАЛСКИ" СРЕСАНА НАЗАД КОСА, ЗА ДА СЪЗДАДЕ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ СУЕТНИЯ КЮТУК ИМА ВИСОКО ЧЕЛО. МЕСЕСТИ, ГОЛЕМИ УШИ ХАРАКТЕНИ ЗА НОЩНИ ГРИЗАЧИ, ПРОФЕСИОНАЛНИ КРАДЦИ И ОСОБЕНО ЦЕНЕНИ ПРИ ПРИСЛУЖВАЩ ХОТЕЛСКИ ПЕРСОНАЛ - ДА СЛУХТЯТ КАКВО СТАВА ЗАД ВРАТИ И ПАРАВАНИ. ПРАВИЛЕН НОС, С ЛЕКО ЗАГАТНАТА СЕДЛОВИДНОСТ КОЕТО ГОВОРИ ЗА...Е. ХАЙДЕ ПОРАЗМИСЛЕТЕ. БРАДИЧКА ТИП "ДЯДО ПОП", КОЯТО Е В УНИСОН С ПОСТОЯННОТО МУ КАКАНИЖЕНЕ НА ПОЛУНЕПОНЯТЕН ЕЗИК КОЙТО АЗ СЪМ КРЪСТИЛ "ЧЕРКОВНОСЛАВЯНСКИЙ ПАРЛАМЕНТАРИЧЕСКИЙ". ИНТЕРЕСНО Е ДА СЕ ЧУЕ, АКО МУ СВЪРШИ ХАРТИЯТА В КЕНЕФА ДАЛИ ВИКА НА БУЛКАТА ДА МУ ПОДАДЕ НОВО РУЛО СЪС СЪЩИТЕ ВИТИЕВАТИ МЕТАФОРИ, ЗАУЧЕНИ ФРАЗИ, ЛЕПКАВИ, НЕСКОПОКСАНИ СРАВНИЯ ОТ КОИТО ТЕЖКО МИРИШЕ НА ПУЙЧА ТЪРЖЕСТВЕНОСТ, СИЛНО ЗАВИШЕНА СЕБЕОЦЕНКА,ПОЧТИ ЖЕНСКА СУЕТНОСТ. НО! НЕКА БЪДА ОБЕКТИВЕН ПРИ ВСЕ ЦЯЛАТА МИ КРИТИЧНОСТ И СКЕПТИЧНОСТ - ТОЗ МАКАР И КОМИЧЕН ФИГУРАНТ Е ХИЯДИ ПЪТИ ПО ОБРАЗОВАН, ХИЛЯДИ ПЪТИ ПО ДОСТОЕН, ХИЛЯДИ ПЪТИ ПО ПО ИЗЛЪЧВАЩ НОРМАЛНОСТ ОТ МЕРЗАВЕЦА, НИЩОЖЕСТВОТО СТАНИШЕВ. ИЛИ - ПО МУ ПОДХОЖДА В СЛУЧАЯ - "СЕРГЕЙ ЛАВЕРНАДЖИЯТА"

29.05 2014 в 18:40

През септември 2007 година от публикуваните документи на Комисията по разкриване на досиетата става ясно, че Лютви Местан е сътрудник на Трето управление на Държавна сигурност в периода 1979-1981 година под псевдоним "Павел".[2">

През лятото на 2008 година Лютви Местан е обвиняван в намерение да премахне българския като официален език в България. Причина за това става фактът, че в качеството си на председател на Комисията по образование и наука представя пред парламента законопроект на правителството, според който се отменя т. 4 на чл. 16 от Закона за народната просвета („Държавните образователни изисквания се отнасят за: ... 4. усвояването на книжовния български език“). По-късно тази точка от предложението не е приета.[3"> [4">

29.05 2014 в 15:29

Я не се обаждай бе! Ще подкрепиш когото ти кажат в Сараите!

29.05 2014 в 15:28

Я не се обаждай бе! Ще подкрепиш когото ти кажат в Сараите!

29.05 2014 в 15:01

Балкански, пак простееш! Сидеров и Местан са едно!

29.05 2014 в 14:52

Еми нали не искате Сидеров, хак ви сега Местан. Вие сами сте си виновни.

29.05 2014 в 13:54

без коментар.

29.05 2014 в 13:47

Е, те такава гавра с българския народ не е имало... Значи трябва да чакаме и треперим двама турци - служители на ДС да седнат на кафе и решат какво ще става от тук нататък

29.05 2014 в 13:34

* пардон!... нещо се сбъгяса работата (с трите поста)