Медицинската ДАНС с нов директор

OFFNews 01 февруари 2012 в 23:00 2608 0

д-р Стефан Константинов  Снимка: БГНЕС
д-р Стефан Константинов Снимка: БГНЕС

Изпълнителна агенция "Медицински одит" е с нов директор от 2 февруари. Постът поема досегашният директор на Столичната регионална здравна инспекция д-р Георги Костов. Д-р Костов сменя на поста доц. Златица Петрова. Тя беше отстранена от здравния министър д-р Стефан Костантинов. Решението си той огласи на 26 януари, обясни го с думите:

„Просто е освободена от длъжност. Виждате какво се говореше напоследък в публичното пространство. Има неясноти. Малко трябва да оптимизираме дейността на агенцията.”

За липса на адекватен одит се заговори публично през ноември 2011 година, когато директорът на болница "Свети Иван Рилски" в София д-р Дечо Дечев обяви, че от "Медицински одит" са манипулирали резултатите от проверка в болницата. Д-р Златица Петрова има две специалности - анестезиология и клинична токсикология. Била е зам. здравен министър, както и зам.-директор на "Експомед". Междувременно стана ясно, че парламентарната група на ГЕРБ категорично е отхвърлила предложението на председателката на здравната комисия в парламента Десислава Атанасова "Медицински одит" да мине под контрола на Министерския съвет. Сега агенцията е към здравното министерство. Въпросът беше обсъден на заседанието на групата на 1 февруари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови