Мартин Димитров: Никога не сме искали АБВ в управляващата коалиция

OFFNews 12 март 2015 в 19:04 4179 4

Снимка БГНЕС

"Никога не сме искали г-н Първанов и АБВ в тази коалиция. Едно такова твърдение е интригантско – целта е да се извади ДПС от фокуса на общественото внимание”.

Това заяви депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров в ефира на bTV по повод обвиненията на лидера на АБВ Георги Първанов, че РБ е заел мястото на ДПС и „преяжда с власт”.

Според Димитров, целта на думите на Първанов е да се удари РБ и да се увеличи мястото на АБВ в управлението.

Той обаче подчерта, че АБВ и партията на Лютви Местан са "близки партийни формации". 

Димитров призова за незабавно разследване на злоупотребите в КТБ, като за целта първо се направят законови промени, а след това - международни специалисти да влязат във финансовата институция.

Той обясни, че реформаторите ще се борят да се установят свързаните лица и активите на банката да не бъдат в графа "прежалени".

Димитров призна, че разплитането на случая с банката на Цветан Василев среща изключително силна съпротива.

„Виждам, че като става дума за КТБ, всичко става мъчително бавно – няма партия, която да не иска международно разследване, но като се опре до конкретни действия, тази подкрепа е като подвижни пясъци, които изчезват”, посочи той и напомни, че днес СГС не пусна временен синдик в КТБ, защото липсвал закон, по който някой да надзирава квесторите.

Според Димитров, колкото повече време се губи, толкова по-лесно се замитат следите – в това число и извън страната.

Той подчерта, че истината за банката трябва да излезе наяве, за да се реформира и промени България, но това ще мине през осветяването на множество връзки и зависимости.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови